fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Van klein handelen naar professioneel bedrijf

Dat Henri van Ommeren ooit een eigen bedrijf zou starten, was geen vraag voor deze zoon van een varkenshouder. Dat begon klein met handelen en sleutelen, en is intussen een professioneel mechanisatiebedrijf met meerdere monteurs en een fraai nieuwbouwpand.

Als zoon van een varkenshouder kreeg Henri van Ommeren het ondernemen van huis uit mee. Na de MTS Landbouwtechniek in Apeldoorn begon hij bij een loonwerker in de werkplaats. “In de avonduren en op de zaterdagen deed ik wat handel en reparatie erbij voor anderen, vanuit een kleine werkplaats bij m’n vader op het bedrijf.” Langzaam groeide dit eigen werk, en in 2007 begon Van Ommeren volledig voor zichzelf. Een jaar later werd een nieuwe varkensstal gebouwd met daarin ook een ruimere werkplaats mét een smeerput. Niet veel later kwam de eerste medewerker erbij. Van gebruikt kwam de verschuiving naar nieuw: de eerste nieuwe Case IH-trekker, een roterende Manitou-verreiker en een Weidemann-minishovel verkocht hij in dat jaar.

Lees verder onder de foto

In 2018 verhuisde van Ommeren naar een nieuwbouwpand van 725 vierkante meter en een grote kelder voor de aanbouwdelen voor shovels.

In 2018 verhuisde van Ommeren naar een nieuwbouwpand van 725 vierkante meter en een grote kelder voor de aanbouwdelen voor shovels.

Die drie merken bleven. Verder is strotechniek iets waarin Henri actief is, met de eigen importmerken Haybuster, Spread-a-bale en Teagle. Nu werken er acht mensen en huist het bedrijf in een fraai pand.

Mechanisatiebedrijven fuseren, waarbij er soms weinig ruimte lijkt voor kleinere, lokale spelers. Hoe lukt het om daar als nieuwkomer toch tussen te komen? Van Ommeren denkt even na. Eén gouden recept heeft hij niet; hij benadrukt wel dat het niet aan komt waaien. “Je moet er hard aan werken en dat geeft ook niets. We proberen er bovenop te zitten. Als een klant belt dat hij overweegt een machine te kopen, dan proberen we niet volgende week een afspraak te plannen, maar morgen. Of liever nog: vanavond al. Dat werkt voor ons, en klanten waarderen dat ook.” Van Ommeren zet verder bewust in op meerdere sectoren, om zijn bedrijf zo minder kwetsbaar te maken. Ook dat werkt. Gaat het even minder in de melkveehouderij, dan kan hij extra inzetten op de bouwmachines, of andersom. “Soms moet je ook gewoon geluk hebben”, besluit de 35-jarige ondernemer. “Via onze stromachines hebben we bijvoorbeeld meerdere geitenhouders als klant. Omdat het in die sector nu goed gaat, komen ze ook weer bij ons uit voor een andere machines of een trekker.”

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Europese trekkermarkt behaalt record in 2021

Ondanks wereldwijde leveringsproblemen van onderdelen en personeelstekorten in 2021 als gevolg van het coronavirus zijn er 229.031 ‘trekkers’ in Europese landen...
Afbeelding artikel

Handelaar over zijn handel: ‘MF is deel van onze identiteit’

Sinds 2017 bouwden de broers Jan en Hessel Lugtenberg aan hun eigen mechanisatiebedrijf in het Friese Oosterwolde. Het bedrijf ademt Massey...
Afbeelding artikel

Exoot van de maand: Deutz WKM Unsinn

Een bijzondere verschijning is deze Deutz WKM Unsinn-bietenschoner en -lader. De machine bedoeld om (voeder)bieten over te laden en meteen te...
Beheer
WP Admin