fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Kunststof open pick-up onder Strautmann Magnon 11-opraapwagen

Strautmann levert een tweede generatie pick-up met kunststof pick-uptanden aan een vaste koker onder de Strautmann Magnon 11-opraapwagen. De fabrikant presenteert de kunststof open pick-up op vakbeurs Agritechnica van 12-18 november in Hannover (D.). - Foto's: Strautmann

De Duitse machinefabrikant Strautmann introduceert een tweede generatie pick-up met kunststof pick-uptanden aan een vaste koker onder de Strautmann Magnon 11-opraapwagen. De fabrikant presenteert de kunststof open pick-up op vakbeurs Agritechnica in Hannover (D.).

Ten opzichte van de eerste generatie pick-ups ontbreken in de tweede generatie de tussenbeugels tussen de pick-uptanden. Ook zit er slechts een korte afstrijker aan de bovenkant van de open pick-up.

Het principe van deze open pick-up lijkt sterk op wat fabrikant Bergmann op de Agritechnica gaat presenteren. Strautmann noemt dit principe Flex Load Gen. II. De kunststof tanden zijn enigszins flexibel en buigen weg voor grond en obstakels. Volgens Strautmann vervang je een tand in een handomdraai.

Lees verder onder de foto

De kunststof tanden zijn enigszins flexibel en buigen weg voor grond en obstakels.

De kunststof tanden zijn enigszins flexibel en buigen weg voor grond en obstakels.

Kunststof open pick-up in 2024 leverbaar

In 2024 komen enkele voorseries van de kunststof open pick-up in de markt. In 2025 zal deze pick-up volop leverbaar zijn, wellicht ook op meer series. Voor nu is de kunststof open pick-up alleen leverbaar op de eveneens nieuwe Magnon 11-opraapwagen met een snijrotor waarin maar liefst 84 messen passen. Dat levert een theoretische snijlengte op van 22 millimeter.

Auteur: Bas van Hattum

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Stolpen 8.28-tandemasser speciaal ontworpen voor groenvoorziening

De Stolpen 8.28-tandemasser heeft een laag eigengewicht van 3.250 kg en is inmiddels leverbaar in Nederland.
Afbeelding artikel

Nieuwe Krone-wagens snijden gras exact en zeer kort

De nieuwe snijrotor is de meest fundamentele verbetering van de nieuwe RX en ZX opraap- en doseerwagens van Krone.
Afbeelding artikel

Rondje langs nieuwe spuitdrones op Agritechnica 2023

Wereldwijd stijgt de interesse in spuitdrones. TREKKER zag tijdens een rondje over Agritechnica 2023 de nieuwste drones uit China en Europa.
Beheer
WP Admin