fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe Strautmann Magnon 11-opraapwagen met 84 messen

Strautmann toont op vakbeurs Agritechnica 2023 de nieuwe Magnon 11-opraapwagen. Die is grotendeels gelijk aan de huidige Magnon 10; verschil zit ‘m in de snijrotor (84 messen) en zwaardere aandrijflijn. - Foto’s: Strautmann

Machinefabrikant Strautmann laat op de Agritechnica een nieuwe serie opraapwagens zien met daarin maar liefst 84 messen. Daarmee heeft de nieuwe Magnon 11-opraapwagen een theoretische snijlengte van 22 millimeter.

Het Duitse Strautmann komt met een nieuwe serie opraapwagens op de markt: de Magnon 11. Bijzonder aan deze opraapwagens is het feit dat er 84 messen in passen. Dat resulteert in een theoretische snijlengte van 22 millimeter.

Zwaardere aandrijflijn

De 84 messen zijn aan twee kanten te gebruiken en worden per stuk vastgezet door het van Strautmann bekende ExactCut-systeem. De doorvoertanden van de rotor zijn voorzien van 10 mm brede Hardox-tandplaten met extra bepantsering op de tandpunt. Een korte snijlengte betekent tegelijk een grotere vermogensbehoefte, en daarom is de aandrijving verzwaard ten opzichte van een Magnon 10, en afgeregeld op 3.000 Nm.

Lees verder onder de foto

In de nieuwe Magnon 11-opraapwagen passen 84 messen. Dat resulteert in een theoretische snijlengte van 22 mm.

In de nieuwe Magnon 11-opraapwagen passen 84 messen. Dat resulteert in een theoretische snijlengte van 22 mm.

Verder gelijk aan Magnon 10

De nieuwe Magnon 11-opraapwagens zijn verder grotendeels gelijk aan de Magnon 10-modellen die Strautmann in 2019 presenteerde. Denk daarbij aan de 2,25 meter brede, curvebaan-loze pick-up met kunststof tanden, maar ook het verdere invoersysteem, de bakopbouw, het onderstel en het doseersysteem. Ter indicatie: de huidige, bekende Magnon 10-opraapwagens hebben een theoretische snijlengte van 35 millimeter.

Volgend jaar beperkt leverbaar

Strautmann presenteerde de nieuwe opraapwagens op de Agritechnica in Hannover, in november dit jaar. Voor het seizoen 2024 wordt een beperkte voorserie gebouwd en Strautmann-importeur Zonna verwacht komend seizoen dan ook de eerste wagens te ontvangen. De serieproductie is gepland voor seizoen 2025.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Hoe bevalt Pöttinger-dubbeldoelwagen Jumbo 8450 DB in de praktijk?

TREKKER test de Pöttinger-dubbeldoelwagen Jumbo 8450 DB met de nieuwe snijrotor, ultrakorte snijlengte en contactloze elektronische besturing.
Afbeelding artikel

Stolpen 8.28-tandemasser speciaal ontworpen voor groenvoorziening

De Stolpen 8.28-tandemasser heeft een laag eigengewicht van 3.250 kg en is inmiddels leverbaar in Nederland.
Afbeelding artikel

Nieuwe Krone-wagens snijden gras exact en zeer kort

De nieuwe snijrotor is de meest fundamentele verbetering van de nieuwe RX en ZX opraap- en doseerwagens van Krone.
Beheer
WP Admin