fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Grimme-aardappelrooier EVO 260 vervangt SE 260

De Duitse machinefabrikant Grimme vervangt de SE 260-aardappelrooier door het nieuwe type Grimme EVO 260 - Foto: Grimme

De Duitse machinefabrikant Grimme vervangt de SE 260-aardappelrooier door het nieuwe type EVO 260.

De SE 260-verstekrooier werd in 2012 geïntroduceerd als opvolger van de evergreen DR 1500. In de basis is de Grimme EVO 260 dezelfde machine als de SE 260, met dat verschil dat de EVO 260 voortaan ook volledig hydraulisch aangedreven leverbaar is.

Hydraulische aandrijving

Voorheen werden de twee zeefmatten en de loofdoorvalmat mechanisch via de aftakas aangedreven en de twee egelbanden en leesband hydraulisch. Dit is nog steeds leverbaar, maar naar wens kunnen de beide zeefmatten en loofdoorvalmat hydraulisch worden aangedreven. Daarmee wordt de bandsnelheid van elke mat afzonderlijk beter afgestemd op de rijsnelheid.

Optie Speedtronic-Web

Speedtronic-Sep past de snelheid van de egelbanden aan op de flow. Bij meer zand en aardappelen draaien deze sneller. Met de optie Speedtronic-Web, als aanvulling op Speedtronic-Sep, past de zeefmatsnelheid zich automatisch aan op de rijsnelheid.

Auteur: Martijn Knuivers

Lees ook: Hydraulisch aangedreven Grimme Evo 280 op Potato Europe

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Baler Automation leverbaar op Case IH-balenpers

Met het Baler Automation claimt Case IH een betere baalkwaliteit, een hogere capaciteit en meer gemak voor de trekkerchauffeur.
Afbeelding artikel

Dubbele rotor in nieuwe Case IH AF11-maaidorser

De Amerikaanse machinefabrikant Case IH presenteert zijn nieuwe AF11-maaidorser; een slagschip van 775 pk met een dubbele rotor. De graantank heeft...
Afbeelding artikel

Gespot: Fendt werkt aan opvolger Katana-hakselaar

De Duitse machinefabrikant Fendt werkt achter de schermen aan een opvolger voor de Katana-hakselaar. Dat blijkt uit een foto die het...
Beheer
WP Admin