Terug naar nieuwsoverzicht

Hydraulisch aangedreven Grimme Evo 280 op Potato Europe

De graafmat, zeefmatten en loofdoorvalmat van de getrokken Grimme Evo 280 tweerijige rooimachine worden voortaan standaard hydraulisch aangedreven. Voorheen gebeurde dat mechanisch. - Foto: Martijn Knuivers

Duitse aardappelrooierfabrikant Grimme heeft zijn getrokken Evo 280 tweerijige rooimachine gemoderniseerd. Deze is voortaan uitgerust met een volledig hydraulisch aandrijfsysteem.

De graafmat, zeefmatten en loofdoorvalmat van de getrokken Grimme Evo 280 tweerijige rooimachine worden voortaan standaard hydraulisch aangedreven. Voorheen geschiedde dat mechanisch.

Grimme presenteerde de machine als nieuwtje op vakbeurs Potato Europe 6 en 7 september in het Waalse Kain (B.). Een week eerder was de machine overigens ook al te zien op de Kartoffeltag van het Duitse handelshuis Weuthen.

Draaisnelheid eenvoudig aanpassen

De draaisnelheid van de verschillende rooi- en zeefmatten is dankzij de hydraulische aandrijving eenvoudig aan te passen als de rooiomstandigheden daarom vragen. De werksnelheid van de rooimatten wordt voortaan weergegeven in kilometer per uur, zodat het gemakkelijk is voor de chauffeur om de matsnelheid af te stemmen op de rijsnelheid van de trekker.

De snelheden of toerentallen van de verschillende matten worden onafhankelijk van elkaar geregeld. Om productverlies verder te beperken is de overlap tussen de eerste en tweede rooimat vergroot, ook waar deze overgaat in de eerste zeefmat.

Elektronische hulpfuncties

De Grimme EVO 280-rooier is verder voorzien van de elektronische hulpfuncties Speedtronic-Web en Speedtronic-Sep. Dit helpt de bestuurder om de verschillende snelheden te regelen gericht op de belasting die de rooier op dat moment kent. Tot slot is de nieuwe generatie Grimme EVO 280 op wens leverbaar met hydraulische wielaandrijving.

Lees ook: Nonstopbunker en wielaandrijving op Grimme Evo 280

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Modderfestijn tijdens de maisoogst in 5 video's

Op YouTube ziet TREKKER video’s voorbijkomen met barre oogsttaferelen. Boeren gaan tot het uiterste om mais van het land te krijgen.
Afbeelding artikel

Video | Gouden CR11-maaidorser van New Holland

Machinefabrikant New Holland toont zijn CR11-maaidorser in de kleur goud op vakbeurs Agritechnica in Hannover (D.).
Afbeelding artikel

New Holland onthult giga maaidorser CR11 op Agritechnica

Machinefabrikant New Holland werkte achter de schermen tien jaar lang aan de ontwikkeling van zijn nieuwe giga maaidorser CR11. Vandaag, zondag...
Beheer
WP Admin