fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Hydraulisch aangedreven Grimme Evo 280 op Potato Europe

De graafmat, zeefmatten en loofdoorvalmat van de getrokken Grimme Evo 280 tweerijige rooimachine worden voortaan standaard hydraulisch aangedreven. Voorheen gebeurde dat mechanisch. - Foto: Martijn Knuivers

Duitse aardappelrooierfabrikant Grimme heeft zijn getrokken Evo 280 tweerijige rooimachine gemoderniseerd. Deze is voortaan uitgerust met een volledig hydraulisch aandrijfsysteem.

De graafmat, zeefmatten en loofdoorvalmat van de getrokken Grimme Evo 280 tweerijige rooimachine worden voortaan standaard hydraulisch aangedreven. Voorheen geschiedde dat mechanisch.

Grimme presenteerde de machine als nieuwtje op vakbeurs Potato Europe 6 en 7 september in het Waalse Kain (B.). Een week eerder was de machine overigens ook al te zien op de Kartoffeltag van het Duitse handelshuis Weuthen.

Draaisnelheid eenvoudig aanpassen

De draaisnelheid van de verschillende rooi- en zeefmatten is dankzij de hydraulische aandrijving eenvoudig aan te passen als de rooiomstandigheden daarom vragen. De werksnelheid van de rooimatten wordt voortaan weergegeven in kilometer per uur, zodat het gemakkelijk is voor de chauffeur om de matsnelheid af te stemmen op de rijsnelheid van de trekker.

De snelheden of toerentallen van de verschillende matten worden onafhankelijk van elkaar geregeld. Om productverlies verder te beperken is de overlap tussen de eerste en tweede rooimat vergroot, ook waar deze overgaat in de eerste zeefmat.

Elektronische hulpfuncties

De Grimme EVO 280-rooier is verder voorzien van de elektronische hulpfuncties Speedtronic-Web en Speedtronic-Sep. Dit helpt de bestuurder om de verschillende snelheden te regelen gericht op de belasting die de rooier op dat moment kent. Tot slot is de nieuwe generatie Grimme EVO 280 op wens leverbaar met hydraulische wielaandrijving.

Lees ook: Nonstopbunker en wielaandrijving op Grimme Evo 280

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Krone SmartBale-app en BaleTagger koppelen data aan elke baal

Met de Krone SmartBale-app en BaleTagger koppel je data aan elke baal. Zo kun je deze tijdens het laden, lossen en...
Afbeelding artikel

Combines met slagkracht in rijstoogst Mississippi

Het lijkt een gewone graanoogst; drie combines werken hun weg door de Mississippi Delta (VS). Het gaat echter om rijst; de...
Afbeelding artikel

Grimme-stortbunker met nieuw design

Grimme-stortbunkerserie RH20/24/28 is vernieuwd, met doorkijkvensters bij de producteninvoer en toegankelijkere aansluitingen van bedieningselementen.
Beheer
WP Admin