fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Dammann levert Tridem-veldspuit met 20.000 litertank

Deze drieassige Tridem-veldspuit met een tankinhoud van 20.000 liter heeft volgens Dammann dezelfde bodemdruk als de tweeassige veldspuit met een tankinhoud van 12.000 liter. - Foto: Martijn Knuivers

De Duitse spuitmachinefabrikant Dammann heeft een drieassige veldspuit ontwikkeld met een 20.000 litertank. De spuit is leverbaar met spuitbomen van 36 tot 48 meter breedte.

Was het huidige tweeassige topmodel van Dammann met een tankinhoud van 12.000 liter al maatje XL, de nieuwe Profi-Class Tridem is met een tank van 20.000 liter wel maat XXL. Het model dat op vakbeurs Agritechnica in november wordt getoond, is reeds verkocht aan een grote akkerbouwer in Oost-Duitsland.

Veel hectares in een dag spuiten

Volgens directeur-eigenaar Nadine Dammann is in sommige regio’s de logistiek en een tekort aan gekwalificeerd personeel een bottleneck voor boeren en loonwerkers. De nieuwe Tridem-veldspuit kan veel water meenemen, zodat je niet telkens terug hoeft naar de bron. Dat betekent dat één persoon op een dag veel hectares kan spuiten.

De spuit heeft een schoonwatertank van 500 liter. De twee pompen hebben een gezamenlijke capaciteit van 500 liter per minuut. Volpompen vergt dus bijna drie kwartier.

Volgens Dammann valt de bodemdruk van de Profi-Class Tridem mee. Deze is vergelijkbaar met de tweeassige 12.000 liter.

Lees verder onder de video

Spuitbomen driedelig inklapbaar

De spuit is leverbaar met spuitbomen van 36 tot 48 meter breedte. Deze zijn driedelig inklapbaar. De buitenste 3 meter klappen bovenover in. Vervolgens resteren bij een boombreedte van 48 meter twee boomlengtes van zo’n 10 meter.

De spoorbreedte is verstelbaar tussen de 2,15 en 2,25 meter. De assen zijn luchtgeveerd. De veldspuit is gehomologeerd voor 50 kilometer per uur. De eerste en derde as zijn gestuurd.

Auteur: Martijn Knuivers

Lees ook: Spuitenfabrikant Dammann ontwikkelt rij-specifieke positionering spuitdoppen

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

‘Businesscase Ecorobotix ARA-spotsprayer klopt als een bus’

Met 90 nieuwe afleveringen alleen al dit voorjaar is de gedragen 6 meter brede Ecorobotix ARA-spotsprayer een ongekend succes in Nederland.
Afbeelding artikel

Grimme levert nieuwe Toppa-loofklappers in vijf varianten

De Duitse machinefabrikant Grimme heeft een nieuwe generatie Toppa-loofklappers gebouwd. Deze zijn in vijf varianten leverbaar.
Afbeelding artikel

Twee Britse bedrijven ontwikkelen spotsprayer

De Britse bedrijven Techneat engineering en Tillet and Hague hebben een spotsprayer ontwikkeld voor het werken in uien, prei en wortelen.
Beheer
WP Admin