fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Continental gaat onkruid te lijf met hogedrukstraal kokend water

Continental levert niet alleen banden, maar ook oplossingen voor precisielandbouw, zoals met kokend water onkruid verwijderen. Een pulserende hogedrukstraal kokend water (85-95 graden) spuit het onkruidplantje dood. - Foto: Continental

Bandenfabrikant Continental toont op vakbeurs Agritechica in november een chemievrije wijze van onkruid bestrijden: met een hogedrukstraal kokend water.

Continental levert niet alleen banden maar ook oplossingen voor precisielandbouw, zoals met kokend water onkruid verwijderen. Het systeem werkt als volgt: elk wiedelement bevat camera’s en kogelgewrichten met een piepklein gaatje erin. De camera’s detecteren de onkruiden en slimme software brengt onkruiden en de grootte ervan in kaart. Vervolgens spuit een pulserende hogedrukstraal kokend water (85-95 graden) het onkruidplantje dood.

Lange of korte hogedrukstraal

De kogelgewrichten zorgen ervoor dat de hogedrukstraal het water met een enorme precisie in de juiste richting spuit. Afhankelijk van de grootte of dikte van het onkruidplantje, houdt de straal langer of korter aan.

Systeem te zien op Agritechnica

Continental levert dit chemievrije onkruidsysteem aan machinefabrikanten. Op vakbeurs Agritechnica is het systeem te zien. Continental wil echter nog niet zeggen bij welke fabrikant.

Auteur: Bas van Hattum

Lees ook: Biofrees als alternatief voor chemische onkruidbestrijding

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

‘Businesscase Ecorobotix ARA-spotsprayer klopt als een bus’

Met 90 nieuwe afleveringen alleen al dit voorjaar is de gedragen 6 meter brede Ecorobotix ARA-spotsprayer een ongekend succes in Nederland.
Afbeelding artikel

Grimme levert nieuwe Toppa-loofklappers in vijf varianten

De Duitse machinefabrikant Grimme heeft een nieuwe generatie Toppa-loofklappers gebouwd. Deze zijn in vijf varianten leverbaar.
Afbeelding artikel

Twee Britse bedrijven ontwikkelen spotsprayer

De Britse bedrijven Techneat engineering en Tillet and Hague hebben een spotsprayer ontwikkeld voor het werken in uien, prei en wortelen.
Beheer
WP Admin