fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Blog | ‘Hooggespannen verwachtingen van Agritechnica 2023’

Bezoekers op de stand van trekkerfabrikant Fendt tijdens de Agritechnica in november 2019. Na vier jaar zonder Agrictechnica verwacht TREKKER-redacteur Bob Karsten veel nieuws en blinkende machines op deze vakbeurs. - Foto: Mark Pasveer

Voor wie het nog niet in de agenda heeft staan: van 12 tot en met 18 november vindt vakbeurs Agritechnica weer plaats in het Duitse Hannover. Het is van oudsher dé plek waar machinefabrikanten hun grote vernieuwingen voor het eerst laten zien. Na vier jaar geen beurs, verheugt de TREKKER-redactie zich op deze beurseditie.

Ook dit jaar zijn de verwachtingen wat betreft de Agritechnica hooggespannen. Of beter gezegd: vóóral dit jaar. Want na vier jaar afwezigheid door de coronapandemie kun je een inhaalslag van innovaties verwachten. Immers, de laatste editie was in november 2019.

Wat zijn de grootste noviteiten op Agritechnica 2023?

Een deel van de fabrikanten maakt al vóór de beurs bekend wat hun grootste noviteit gaat zijn. Dan weet je als bezoeker waarnaar je moet kijken. Op basis van wat al bekend is, maakten we als redactie een overzicht per vakgebied in TREKKER nr. 422, november 2023 (vanaf pagina 12). Met sommige trekkers mochten we zelfs al even rondrijden, zoals de nieuwe Valtra S-serie en de elektrische Fendt-smalspoor.

Lees verder onder de video

Oriënteren, informatie inwinnen en bijpraten

Twee dingen willen we nog meegeven. Ten eerste: mocht je tijd en de mogelijkheid hebben, ga dan zeker kijken in Hannover. De beurs ligt op zo’n 3 uur rijden vanaf de Duitse grens. En met 23 hallen gevuld met blinkende machines en vakspecialisten is het die reis meer dan waard. De Agritechnica is de ideale plek om informatie in te winnen, je te oriënteren, bij te praten, of simpelweg voor een dagje uit.

En ten tweede: wij zijn als redactie uiteraard aanwezig om verslag te doen. Houd daarom onze website in de gaten. Daar delen we het belangrijkste machinenieuws. En dat is nogal wat, verwachten we, na die vier jaar zonder Agritechnica.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Agrishow 2024: megadrone, veldrobots en autonome vrachtwagen

Op Agrishow 2024 zag TREKKER een megadrone, veldrobots die een Braziliaanse boerderij bemannen en multifunctionele autonome vrachtauto.
Afbeelding artikel

FOTO | Braziliaanse mechanisatie toont eigen gezicht op Rural Show Coopavel

TREKKER-lezers zagen op de Rural Show Coopavel in Brazilië verschillen tussen de Braziliaanse en Nederlandse mechanisatie, maar zeker ook overeenkomsten.
Afbeelding artikel

Gerobotiseerde snoeiarm van Robotic Perception snoeit in boom- en wijngaarden

Start-up Robotic Perception demonstreerde een prototype van een gerobotiseerde snoeiarm op robotbeurs World Fira in Toulouse (Fr.).
Beheer
WP Admin