fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Nu ook schoffels van CMN Maskintec bij Agri Bio-Solutions

Foto: Martin Smits

Agri Bio-Solutions toonde op de Werktuigendagen in Oudenaarde (B.) de schoffelelementen van de Deense machinefabrikant CMN Maskintec.

Agri Bio-Solutions, specialist in werktuigen voor de chemievrije landbouw, pakt het volledige programma op van de Deense fabrikant van werktuigen voor mechanische onkruidbestrijding.

45 graden gedraaide kokers

Het begon voor Agri Bio-Solutions met de import van de CMN-wiedeggen en -rotorwieders. Voor volgend seizoen komen daar in ieder geval de schoffels bij.

Opvallend aan de CMN-schoffelelementen is de constructie met 45 graden gedraaide kokers voor de montage en het verstellen van de schoffelmessen. Dat zijn veerbelaste messen. Sectieschakeling is optie, net als het hydraulisch druk zetten op de parallellogrammen.

Elektronische hoogtemeting per schoffel

Voor volgend jaar wordt elektronische hoogtemeting per schoffel aangekondigd, om de schoffeldiepte te bepalen en geautomatiseerd de schoffeldiepte hydraulisch constant te houden.

Auteur: Martin Smits

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

VIDEO | Photoheyler-precisieschoffel schoffelt ook in rij

TREKKER ziet de cameragestuurde rotorschoffel van de Duitse machinefabrikant Photoheyler aan het werk in het gewas valeriaan.
Afbeelding artikel

Lemken-camerabesturing via iQblue Weeder op één Isobus-terminal

Met de software iQblue Weeder is Lemken er in geslaagd de complete Isobus-besturing van de schoffelmachine op één scherm weer te...
Afbeelding artikel

Dickson-Kerner introduceert digitale rotorwieder

DicksonKerner, specialist in mechanische onkruidbestrijding, introduceert de Varioroll-rotorwieder met sensorgestuurde hydraulische drukregeling.
Beheer
WP Admin