fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Nu ook schoffels van CMN Maskintec bij Agri Bio-Solutions

Foto: Martin Smits

Agri Bio-Solutions toonde op de Werktuigendagen in Oudenaarde (B.) de schoffelelementen van de Deense machinefabrikant CMN Maskintec.

Agri Bio-Solutions, specialist in werktuigen voor de chemievrije landbouw, pakt het volledige programma op van de Deense fabrikant van werktuigen voor mechanische onkruidbestrijding.

45 graden gedraaide kokers

Het begon voor Agri Bio-Solutions met de import van de CMN-wiedeggen en -rotorwieders. Voor volgend seizoen komen daar in ieder geval de schoffels bij.

Opvallend aan de CMN-schoffelelementen is de constructie met 45 graden gedraaide kokers voor de montage en het verstellen van de schoffelmessen. Dat zijn veerbelaste messen. Sectieschakeling is optie, net als het hydraulisch druk zetten op de parallellogrammen.

Elektronische hoogtemeting per schoffel

Voor volgend jaar wordt elektronische hoogtemeting per schoffel aangekondigd, om de schoffeldiepte te bepalen en geautomatiseerd de schoffeldiepte hydraulisch constant te houden.

Auteur: Martin Smits

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

VIDEO | Primeur: Andela Electro Weeder is marktrijp

We hebben weer een primeur! De onkruidelektrocuteerder van Andela Techniek & Innovatie in Nagele (Fl.) is na drie jaar testen rijp...
Afbeelding artikel

Nauwkeuriger schoffelen met AI op intra-rij-schoffel Ullmanna Newman

De Ullmanna Newman-intra-rij-schoffel gebruikt camera’s om planten in de rij te herkennen en er omheen te schoffelen. Deze machine maakt indruk...
Afbeelding artikel

Ondiep grond bewerken met betaalbare Herbimec-schoffelcultivator

Mechanisatiebedrijf Vomumatra levert de betaalbare Herbimec-schoffelcultivator voor ondiepe grondbewerking en zaaibedbereiding.
Beheer
WP Admin