fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe volledig elektrische trekker van Case IH: Farmall 75C Electric

Machinefabrikant Case IH toont zijn geheel nieuwe elektrische trekker Farmall 75C Electric op de Farm Progress Show in Decatur in de Amerikaanse staat Illinois. - Foto's: Mark Pasveer

Machinefabrikant Case IH presenteerde onlangs zijn geheel nieuwe elektrische trekker Farmall 75C Electric op de Farm Progress Show in Decatur in de Amerikaanse staat Illinois. CNHi-partner New Holland brengt hetzelfde model als T4 Electric.

Met de nieuwe 74 pk Farmall 75C Electric met een maximaal koppel van 320 Nm mikt Case IH op een brede doelgroep. De zero emissie-trekker voelt zich volgens de fabrikant goed thuis in en op het erf, maar vindt ook in de stal veel toepassingen door het ontbreken van een verbrandingsmotor.

Safe Mode scant omgeving e-trekker

De Farmall 75C Electric heeft vier semi-autonome eigenschappen aan boord, waaronder een veiligheidsmode en Follow Me-functie evenals een Row Follow Mode. Daarnaast beschikt de elektrische Farmall 75C over een Safe Mode die in een gebied van 360 graden rondom de trekker personen, dieren of objecten kan detecteren. De Farmall 75C Electric waarschuwt vervolgens met geluid en licht en schakelt de aftakas uit.

Lees verder onder de foto

Een kijkje in de cabine van de elektrische Case IH Farmall 75C.

Een kijkje in de cabine van de Case IH Farmall 75C Electric.

Vier uur onafgebroken werken

De Farmall ‘battery-electric verhicle’ (BEV) werkt volgens de fabrikant 4 uur onafgebroken door. De trekker is te laden in drie standen, normaal in 11 uren of snel in 5 tot zelfs 1 uur. Behalve een contact om te laden is er een uitgang om accessoires van stroom te kunnen voorzien. De elektrische 55 kW motor is afkomstig van Parker.

Lees verder onder de foto; bekijk meer foto’s onderaan dit artikel

Het accupakket van de elektrisch aangedreven Case IH Farmall 75C.

Het accupakket van de elektrisch aangedreven Case IH Farmall 75C.

Mechanische 12+12-transmissie rijdt als in een cvt

De e-trekker heeft een mechanische 12+12-transmissie die bekend is van andere Farmall-trekkermodellen (drie groepen, vier versnellingen). De rijervaring zal ondanks de traditionele transmissie heel anders zijn vertelt Jeff Akel van Case IH, die spreekt van ‘jump in and drive’. De kracht is onmiddellijk beschikbaar, waardoor je toch het gevoel hebt in een cvt te rijden. De nieuwe Farmall 75C Electric is alleen te koop met cabine en voorlader en is begin 2024 leverbaar.

Auteur: Mark Pasveer

Behalve een contact om te laden is er een uitgang om accessoires van stroom te kunnen voorzien.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Hägele levert app-bediening voor Cleanfix-omkeerventilator

Met de Cleanfix-omkeerventilator-app van de Duitse fabrikant Hägele kun je omkeer-intervallen instellen of pauzeren.
Afbeelding artikel

Akkerbouwer blijft trouw aan zijn mechanische trekkers

Het machinepark van akkerbouwer Izak Buijs stamt deels uit de jaren zestig. Niettemin bewerkt Buijs 40 ha met deze mechanische trekkers.
Afbeelding artikel

Video | Akkergiganten: Case-IH Steiger 400

Akkergigant Case-IH Steiger 400 met 400 pk trekt een 6 meter brede He-Va-woeler probleemloos over de Groningse akkers.
Beheer
WP Admin