fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe volledig elektrische trekker van Case IH: Farmall 75C Electric

Machinefabrikant Case IH toont zijn geheel nieuwe elektrische trekker Farmall 75C Electric op de Farm Progress Show in Decatur in de Amerikaanse staat Illinois. - Foto's: Mark Pasveer

Machinefabrikant Case IH presenteerde onlangs zijn geheel nieuwe elektrische trekker Farmall 75C Electric op de Farm Progress Show in Decatur in de Amerikaanse staat Illinois. CNHi-partner New Holland brengt hetzelfde model als T4 Electric.

Met de nieuwe 74 pk Farmall 75C Electric met een maximaal koppel van 320 Nm mikt Case IH op een brede doelgroep. De zero emissie-trekker voelt zich volgens de fabrikant goed thuis in en op het erf, maar vindt ook in de stal veel toepassingen door het ontbreken van een verbrandingsmotor.

Safe Mode scant omgeving e-trekker

De Farmall 75C Electric heeft vier semi-autonome eigenschappen aan boord, waaronder een veiligheidsmode en Follow Me-functie evenals een Row Follow Mode. Daarnaast beschikt de elektrische Farmall 75C over een Safe Mode die in een gebied van 360 graden rondom de trekker personen, dieren of objecten kan detecteren. De Farmall 75C Electric waarschuwt vervolgens met geluid en licht en schakelt de aftakas uit.

Lees verder onder de foto

Een kijkje in de cabine van de elektrische Case IH Farmall 75C.

Een kijkje in de cabine van de Case IH Farmall 75C Electric.

Vier uur onafgebroken werken

De Farmall ‘battery-electric verhicle’ (BEV) werkt volgens de fabrikant 4 uur onafgebroken door. De trekker is te laden in drie standen, normaal in 11 uren of snel in 5 tot zelfs 1 uur. Behalve een contact om te laden is er een uitgang om accessoires van stroom te kunnen voorzien. De elektrische 55 kW motor is afkomstig van Parker.

Lees verder onder de foto; bekijk meer foto’s onderaan dit artikel

Het accupakket van de elektrisch aangedreven Case IH Farmall 75C.

Het accupakket van de elektrisch aangedreven Case IH Farmall 75C.

Mechanische 12+12-transmissie rijdt als in een cvt

De e-trekker heeft een mechanische 12+12-transmissie die bekend is van andere Farmall-trekkermodellen (drie groepen, vier versnellingen). De rijervaring zal ondanks de traditionele transmissie heel anders zijn vertelt Jeff Akel van Case IH, die spreekt van ‘jump in and drive’. De kracht is onmiddellijk beschikbaar, waardoor je toch het gevoel hebt in een cvt te rijden. De nieuwe Farmall 75C Electric is alleen te koop met cabine en voorlader en is begin 2024 leverbaar.

Auteur: Mark Pasveer

Behalve een contact om te laden is er een uitgang om accessoires van stroom te kunnen voorzien.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Bobcat presenteert elektrische verreiker op Intermat in Parijs

Bobcat presenteert elektrische verreiker TL25.60e op Intermat in Parijs. Deze heeft hetzelfde nominale en hefvermogen als de dieselvariant.
Afbeelding artikel

NPPL-deelnemers testen autonome Fendt 716

NPPL-deelnemers testen dit jaar een Fendt 716 met iQuus Autonomy op initiatief van Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) en Wageningen UR.
Afbeelding artikel

Agco in 2023 marktleider in krimpende Europese trekkermarkt

Het Agco-concern verkocht in 2023 de meeste trekkers in Europa, gevolgd door CNH Industrial. John Deere is als merk het grootste....
Beheer
WP Admin