fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Prototype gespot: Schuitemaker Rapide met beweegbare voorwand

Op de Agrifair in Wierden was een prototype van de nieuwe opraapwagen Schuitemaker Rapide met beweegbare voorwand te zien. - Foto's: Ingezonden door TREKKER-lezers.

Gespot op de Agrifair-show in Wierden (Ov.): een Schuitemaker Rapide-opraapwagen met een beweegbare voorwand. Meerdere foto’s zijn inmiddels in omloop.

De foto’s zijn door een oplettende lezer naar de redactie van TREKKER gestuurd. Te zien is dat deze Schuitemaker Rapide-opraapwagen aan de voorkant er fors anders uitziet dan de gangbare Rapide-series van Schuitemaker. Zichtbaar is de beweegbare voorwand, die het gras kan samenpersen tijdens het laden en zorgt voor extra laadruimte als deze helemaal voorin staat.

Ook op de website Tractorfan werd een maand geleden een foto van een prototype van een Schuitemaker Rapide 6600 met beweegbare voorwand geplaatst. Deze week bereikte een foto van ditzelfde prototype de TREKKER-redactie. De foto werd gemaakt door een langsfietsende TREKKER-abonnee.

Lees verder onder de foto

Een oplettende lezer spotte het prototype aan het werk. Het opvallende aan het prototype, is dat de voorwand hydraulisch kan bewegen. Andere fabrikanten, zoals Krone, Fendt, Pöttinger, Bergmann en Strautmann hebben zo'n zelfde concept.

Een oplettende lezer spotte het prototype Schuitemaker Rapide aan het werk. Het opvallende aan de oplaadwagen is dat de voorwand hydraulisch kan bewegen. Andere fabrikanten, zoals Krone, Fendt, Pöttinger, Bergmann en Strautmann, hebben zo’n zelfde concept.

Trend: beweegbare voorwand

Schuitemaker volgt hiermee een trend zoals we die al jaren bespeuren bij opraapwagens. Lely (nu Fendt) zette deze trend in 2013, kort erna gevolgd door Krone in 2014. Later volgden ook Bergmann, Strautmann en Pöttinger. Claas maakte ooit wel een prototype, maar werd niet in de markt gezet. Dat zal ook niet gebeuren omdat Claas haar opraapwagens verkocht aan Fliegl.

Wanneer en of Schuitemaker de wagen officieel introduceert, is niet bekend. De fabrikant komt binnenkort met een reactie.

Auteur: Bas van Hattum

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Opraapwagen Schuitemaker Rapide 7700 met vernieuwde aandrijving

Schuitemaker geeft zijn Rapide-opraapwagen een forse update en blijft tegelijk trouw aan het kenmerkende concept. Een impressie.
Afbeelding artikel

Strautmann Magnon 11-470 DO snijdt gras nóg korter met 84 messen

TREKKER stapt in opraapwagen Strautmann Magnon 11-470 DO om het eerste gras door de snijrotor te zien komen. Een impressie...
Afbeelding artikel

Melkveehouder: ‘Vicon EXTRA 332XF Compact is frontmaaier zonder poespas’

Jan Brouwer is de eerste melkveehouder die ervaring opdeed met de nieuwe 332XF Compact van Vicon en is enthousiast over de...
Beheer
WP Admin