Terug naar nieuwsoverzicht

Prototype gespot: Schuitemaker Rapide met beweegbare voorwand

Op de Agrifair in Wierden was een prototype van de nieuwe opraapwagen Schuitemaker Rapide met beweegbare voorwand te zien. - Foto's: Ingezonden door TREKKER-lezers.

Gespot op de Agrifair-show in Wierden (Ov.): een Schuitemaker Rapide-opraapwagen met een beweegbare voorwand. Meerdere foto’s zijn inmiddels in omloop.

De foto’s zijn door een oplettende lezer naar de redactie van TREKKER gestuurd. Te zien is dat deze Schuitemaker Rapide-opraapwagen aan de voorkant er fors anders uitziet dan de gangbare Rapide-series van Schuitemaker. Zichtbaar is de beweegbare voorwand, die het gras kan samenpersen tijdens het laden en zorgt voor extra laadruimte als deze helemaal voorin staat.

Ook op de website Tractorfan werd een maand geleden een foto van een prototype van een Schuitemaker Rapide 6600 met beweegbare voorwand geplaatst. Deze week bereikte een foto van ditzelfde prototype de TREKKER-redactie. De foto werd gemaakt door een langsfietsende TREKKER-abonnee.

Lees verder onder de foto

Een oplettende lezer spotte het prototype aan het werk. Het opvallende aan het prototype, is dat de voorwand hydraulisch kan bewegen. Andere fabrikanten, zoals Krone, Fendt, Pöttinger, Bergmann en Strautmann hebben zo'n zelfde concept.

Een oplettende lezer spotte het prototype Schuitemaker Rapide aan het werk. Het opvallende aan de oplaadwagen is dat de voorwand hydraulisch kan bewegen. Andere fabrikanten, zoals Krone, Fendt, Pöttinger, Bergmann en Strautmann, hebben zo’n zelfde concept.

Trend: beweegbare voorwand

Schuitemaker volgt hiermee een trend zoals we die al jaren bespeuren bij opraapwagens. Lely (nu Fendt) zette deze trend in 2013, kort erna gevolgd door Krone in 2014. Later volgden ook Bergmann, Strautmann en Pöttinger. Claas maakte ooit wel een prototype, maar werd niet in de markt gezet. Dat zal ook niet gebeuren omdat Claas haar opraapwagens verkocht aan Fliegl.

Wanneer en of Schuitemaker de wagen officieel introduceert, is niet bekend. De fabrikant komt binnenkort met een reactie.

Auteur: Bas van Hattum

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Arcusin-balenwikkelaar bundelt kleine en grote balen met nieuw klemsysteem

Arcusin heeft een kleine balenverzamelaar ontwikkeld met een nieuw klemsysteem. Daarmee kun je balen in diverse groottes wikkelen.
Afbeelding artikel

Ook Fliegl Cargos-opraapwagen met beweegbare voorwand

Fliegl kondigt een update aan voor de Cargos-opraapwagens: een bredere pick-up en een beweegbare voorwand.
Afbeelding artikel

Kunststof open pick-up onder Strautmann Magnon 11-opraapwagen

Strautmann introduceert een tweede generatie pick-up met kunststof pick-uptanden aan een vaste koker onder opraapwagen Magnon 11.
Beheer
WP Admin