fbpx
Terug naar video overzicht

Gespot: Pöttinger prototypes op Nederlandse bodem (+video)

Een oplettende lezer stuurde ons deze foto van een nieuw prototype Pöttinger opraapwagen met bewegende voorwand in Nederland. Ook op social media worden foto’s geplaatst van de nieuwe wagens, waarvan er nu twee in Nederland lijken te draaien.

Op de zijkant van de machines staat als typeaanduiding Pöttinger Jumbo 7470 en Pöttinger Jumbo 7540. Op de foto’s is te zien dat de wagens een beweegbare voorwand hebben. Dat zorgt voor extra laadruimte boven de pick-up, wat normaal loze ruimte is. Daarbij drukt een beweegbare voorwand het gras uit de wagen bij het lossen op de kuil. De wagen staat op grote banden (800/45 R30.5). De pick-up lijkt hydraulisch aangedreven aangezien de hydrauliek slangen die richting op gaan. Ook lijkt het erop dat je de messentafel er hydraulisch uit kunt laten zakken.

Eerder gezien

Ook in Duitsland werdt één van Pöttingers prototypes op de foto gezet. Dit keer een Jumbo 7450.

Het is trouwens niet de eerste keer dat de nieuwe opraapwagens met beweegbare voorwand zijn gezien. In 2018 werd het eerste prototype van deze opraapwagens gespot. Dat ging om de drieasser. In 2019 verschenen er foto’s van de tweeasser.

Met deze opraapwagens volgt Pöttinger de trend in de opraapwagenmarkt. Lely (nu Fendt) introduceerde als eerste zo’n voorwand in 2012. Krone volgde in 2015 en Bergmann in 2017 en Strautmann in 2019. Meer details over deze wagens van Pöttinger zijn nog niet bekend, maar laten waarschijnlijk niet lang meer op zich wachten.

Beheer
WP Admin