fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Pöttinger noteert 26,8% omzetgroei in 2022-2023

Hoofdvestiging van machinefabrikant Pöttinger in Grieskirchen, Oostenrijk. Pötttinger heeft een goed jaar achter de rug. De fabrikant behaalde een omzet van € 641 miljoen. Dat is een omzetstijging van 26.8%. - Foto: Pöttinger

De Oostenrijkse machinefabrikant Pöttinger heeft een omzet behaald van € 641 miljoen in boekjaar 2022-2023 (sluitingsdatum 31 juli). Dat is een stijging van 26,8% ten opzichte van de omzet in het voorgaande boekjaar.

De omzetgroei komt met name doordat meer zaaimachines, grondbewerkingsmachines en machines voor onkruidbestrijding zijn verkocht aan akkerbouwers en groentetelers. Deze tak is meer dan een derde van de totale machineverkoop en blijft naar verwachting groeien.

Ook groei in machines ruwvoerwinning

Ook de omzet van machines voor ruwvoerwinning is gestaag gegroeid. Reden daarvoor is dat de Jumbo 7000- en 8000-opraapwagens goed worden verkocht. Dat geldt eveneens voor de kleinere Boss-opraapwagens. Daarnaast hebben Pöttinger-maaiers en de Mergento-bandhark een belangrijke bijdrage geleverd aan de omzetgroei.

Lees verder onder de video

Belangrijkste afzetmarkten

De belangrijkste afzetmarkten van de fabrikant zijn Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk. Daarnaast werden in bijna alle markten in Europa, de Verenigde Staten en Azië omzetstijgingen behaald.

De omzetgroei is te danken aan de inzet van in totaal 2.166 medewerkers die bij de zes vestigingen van Pöttinger in Oostenrijk, Duitsland, Tsjechië en Italië werkzaam zijn. In het voorgaande boekjaar waren in totaal 2.000 medewerkers werkzaam bij Pöttinger.

Fabrieksuitbreidingen en overnames

Pöttinger heeft zijn fabriek in Bergburg (D.) uitgebreid. Daar bouwt de fabrikant zaaimachines. Hetzelfde geldt voor de fabriek in Vodnany (Tsjechië), waar grondbewerkingsmachines worden gefabriceerd. In 2021 stampte de fabrikant in het Oostenrijkse Stoitzendorf een fabriek voor schoffelmachines en wiedeggen uit de grond.

In november 2022 nam Pöttinger machinefabrikant MaterMacc uit San Vito al Tagliomento (It.) over. Ook breidde Pöttinger zijn fabriek in het Oostenrijkse St. Georgen uit, Daar bouwt de fabrikant persen en cirkelharken.

Auteur: Annelies Bakker

Ben je op zoek naar gebruikte Pöttinger-machines? Kijk op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Manitou ziet winst in 2023 groeien met 22%

De verkoop van nieuwe machines groeide met 25%. Deze productdivisie van Manitou droeg het meeste bij aan de winststijging in 2023.
Afbeelding artikel

Omzet Kärcher gegroeid in 2023

Kärcher, aanbieder van reinigingssystemen en -producten, heeft zijn omzet in 2023 verhoogd met 4,2% ten opzichte van 2022.
Afbeelding artikel

Omzet Agco groeit met bijna 14% in 2023

Agco ziet zijn netto-omzet over heel 2023 stijgen met 13,9%. Het laatste kwartaal is minder positief en laat een daling zien...
Beheer
WP Admin