fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Pöttinger opent hal voor poedercoating in nieuwe fabriek

De nieuwe hal is bedoeld voor poedercoating van Pöttinger-machines in het Oostenrijkse St. Georgen. - Foto's: Pöttinger

De Oostenrijkse machinefabrikant Pöttinger heeft op vrijdag 14 april een nieuwe hal geopend in zijn nieuwe hark- en balenpersenfabriek in St. Georgen, Oostenrijk. De hal is bedoeld voor poedercoating van de machines.

Voorheen werden de onderdelen voor harken en rondebalenpersen van Pöttinger op de hoofdlocatie in het nabijgelegen Grieskirchen voorzien van een kleurlaag. In de nieuwe hal worden onderdelen door middel van CDP (kathodische dip priming) voorbehandeld en vervolgens voorzien van een poedercoating. Deze methode levert volgens de fabrikant een laklaag op met een hogere corrosiebescherming, waarnaar industriële klanten vragen.

Tekst gaat verder onder de foto

Voorafgaand aan de poedercoating worden de onderdelen in de primer gezet volgens het CDP-proces. Dit betekent dat onderdelen worden ondergedompeld in een waterige dompelcoating. Door middel van gelijkstroom op het bad te zetten ontstaat een elektrochemisch proces, wat zorgt voor een stevige hechting van de primer.

Voorafgaand aan de poedercoating worden de onderdelen in de primer gezet volgens het CDP-proces. Dit betekent dat onderdelen worden ondergedompeld in een waterige dompelcoating. Door middel van gelijkstroom op het bad te zetten ontstaat een elektrochemisch proces, wat zorgt voor een stevige hechting van de primer.

In totaal € 33 miljoen geïnvesteerd in St. Georgen

Pöttinger investeerde € 25 miljoen in de bouw van de fabriek in St. Georgen (AT) en startte de productie daar in 2021. Een groei in orders en producten zorgde voor een behoefte aan meer capaciteit. Dat resulteerde in het uitbreiden van de productielocatie met een extra hal voor duurzame priming en poedercoating.

De nieuwe hal heeft een oppervlakte van 7.900 vierkante meter. Daarmee verhoogt Pöttinger de totale investering in de productielocatie tot € 33 miljoen.

Auteur: Jacco van Erkelens

Lees ook: Pöttinger Impress 3160 VC Pro heeft hogere persdruk en snijdt korter

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Eerste Einböck-machines verlaten nieuwe fabriek

De nieuwe fabriek van machinefabrikant Einböck in Dorf an der Pram is klaar. Inmiddels hebben de eerste machines de nieuwe fabriek...
Afbeelding artikel

Carla de Wit financieel directeur GroeNoord

Carla de Wit is per 1 februari gestart als CFO bij GroeNoord. Voorheen bekleedde zij diverse financiële rollen bij technische bedrijven.
Afbeelding artikel

Argo France nieuwe importeur McCormick en Landini in België

Argo France, de Franse tak van Argo Tractors, gaat de trekkers van Landini en McCormick verkopen in België. Daarvoor is Argo...
Beheer
WP Admin