fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Pöttinger opent vierde fabriek

De nieuwe, vierde fabriek van Pöttinger staat in St. Georgen, dicht bij hoofdvestiging in Grieskirchen, Oostenrijk.

De Oostenrijkse machinefabrikant Pöttinger opende op 11 juni officieel zijn vierde productielokatie, gevestigd in St. Georgen, dicht bij hoofdvestiging Grieskirchen. Meteen ging ook al de schop de grond in voor de tweede fase.

Met een investering van € 25 miljoen stampte Pöttinger de nieuwbouw in één jaar tijd uit de grond. Hard nodig, want het orderboek is vol en de capaciteit van de hoofdvestiging (waar ze de hooibouwmachines maken) is maximaal in gebruik. De eerste bouwfase op het 17 hectare grote terrein van deze vierde vestiging betreft een productiehal van 6.300 m2. In de nieuwbouw rollen vanaf nu ronde balenpersen en grote harken ‘van de band’.

Meteen uitbreiden

Tijdens de openingsceremonie ging meteen al de eerste schop de grond in als startschot voor een verdubbeling van genoemde oppervlakte. Daar is nog eens een investering van € 45 miljoen mee gemoeid. Hier vindt in de toekomst de hoogwaardige coating van de machines plaats met de zogeheten kathodische dompellak methode, een milieuvriendelijk verfproces waar geen oplosmiddelen aan te pas komen.

De fabrikant houdt ook op andere manieren natuur en milieu in het oog. Zo is bij de nieuwbouw veel hout uit de directe omgeving gebruikt, zit er een levend, ‘groen’ dak op om neerslag vast te houden en wordt restwarmte vanuit de productie in de bodem opgeslagen om ’s winters de fabriek weer mee te verwarmen.

In de nieuwe fabriek gaan 60 mensen aan de slag; daar komen er 30 à 40 bij als de tweede fase klaar is.

De tweede fabriek van Pöttinger (zaaimachines) staat in Bernburg (D), en de derde (grondbewerkingsmachines) in Vodnany (Tsjechië).

In de eerste fase van de nieuwbouw gaat de fabrikant rondebalenpersen en grote harken produceren.

In de eerste fase van de nieuwbouw gaat de fabrikant rondebalenpersen en grote harken produceren.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Agco investeert in rondebalenpersen

Agco gaat fors investeren in de fabriek voor rondebalenpersen in Duitsland. Het wijzigde bovendien voor seizoen 2022 de net- en foliebinding...
Afbeelding artikel

New Holland vernieuwt rondebalenpersen

New Holland voerde verschillende verbeteringen door aan de rondebalenpersen. Dit leidde tot de nieuwe serie Pro-Belt premiumpersen, een uitbreiding op het...
Afbeelding artikel

Krone start bouw nieuwe locatie

Machinefabrikant Krone uit het Duitse Spelle is in maart begonnen met de nieuwbouw van een onderdelenmagazijn en logistiekcentrum aan de Rheiner...
Beheer
WP Admin