Terug naar nieuwsoverzicht

Pöttinger neemt Italiaanse machinefabrikant MaterMacc over

De Oostenrijkse fabrikant Pottinger heeft de Italiaanse machinefabrikant MaterMacc overgenomen. MaterMacc bouwt izaaimachines, cultivatoren, kunstmeststrooiers en veldspuiten. - Foto's: Pöttinger

De Oostenrijkse fabrikant Pöttinger heeft begin november de Italiaanse machinefabrikant MaterMac gekocht. MaterMacc Spa bouwt zaaimachines, cultivatoren, kunstmeststrooiers en veldspuiten.

MaterMacc is gevestigd in de Noord-Italiaanse plaats San Vito al Tagliamento. De 80 medewerkers behouden hun baan. Pöttinger neemt het personeel over.

MaterMacc levert zijn machines in Europa, Rusland, de Verenigde Staten en Australië. De producent heeft een fabriek ter grootte van 30 hectare. Daarnaast is er een testveld van 8 hectare.

De fabriek van machinefabrikant MaterMacc in Noord-Italië.

De fabriek van machinefabrikant MaterMacc in Noord-Italië.

Groeiambities Pöttinger

Deze overname past in de groeiambities van Pöttinger. Hoeveel de machinefabrikant voor de overname heeft betaald, is niet bekendgemaakt.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Abemec neemt Van den Heuvel Mechanisatie over

Van den Heuvel Mechanisatie in Nijkerkerveen gaat vanaf 1 augustus verder als Abemec Nijkerkerveen.
Afbeelding artikel

Oxbo Group neemt H&S Manufacturing over

Machinefabrikant Oxbo Group wil de hooi- en voederwinningsmarkt gaan versterken door overname van het bedrijf H&S Manufacturing in Noord-Amerika.
Afbeelding artikel

Skroef neemt technische webshop Amacoo over

Bevestigingsmaterialen groothandel Skroef, een pas gestart bedrijf uit het Gelderse Gameren, heeft de technische webshop Amacoo uit Drachten (Fr.) overgenomen.
Beheer
WP Admin