fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Italiaanse Goldoni in financiële problemen

In 2017 start de serieproductie van Arbos-trekkers in de Goldoni-fabriek. - Foto: Martijn Knuivers

De Italiaanse trekkerfabrikant Goldoni verkeert in financiële moeilijkheden en daar lijdt de onderdelenvoorziening onder.

De Italiaanse trekkerfabrikant Goldoni in Carpi (op een uur rijden vanaf Bologna) verkeert in financiële moeilijkheden. Volgens een woordvoerder van de Italiaanse fabrikant gaat het om de onderdelenproductie die in moeilijkheden verkeert, en niet de productie van Arbos- en (voormalig) Goldoni-trekkers. De trekkerproductie zou een aparte afdeling binnen het bedrijf zijn.

De woordvoerder meldt dat de levering van onderdelen een vertraging oploopt. Ondertussen wordt er met een curator gezocht naar een oplossing om er voor Goldoni weer een positieve economische situatie van te maken, en om te zorgen voor een goede toekomst voor de ruim 240 werknemers.

Faillisementsprocedure

Het Italiaanse mechanisatievakblad MacchineTrattori schrijft dat Arbos Group, eigenaar van Arbos, Goldoni en Matermacc op 7 februari een faillissementsprocedure indiende, om een staat van insolventie te verkrijgen en zo te proberen om een faillissement te voorkomen.

Italiaanse lokale kranten schrijven dat werknemers vorige week staakten, met de roep om een schikking met schuldeisers in te trekken en productie en betalingen aan leveranciers te hervatten.

Goldoni bij Arbos

Het Chinese concern Lovol kocht in 2011 de merknaam Arbos op, om daarmee een grotere rol in Europa te gaan spelen. In 2015 kocht Lovol de Italiaanse trekkerfabrikant Goldoni, om vervolgens in die fabriek in Carpi, zowel voormalig Goldoni-trekkers in eigen kleur te bouwen, alsook de grotere Arbos-trekkers.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Farming Simulator 22 uitgebreid met Farm Production Pack

Computerspel Farming Simulator is uit te breiden met Farm Production Pack. Daarmee verhoog je de productie en verduurzaam je de bedrijfsvoering.
Afbeelding artikel

Eerste kwartaal 2024 rooskleurig voor trekkerverkoop

In het eerste kwartaal van 2024 noteert brancheorganisatie Fedecom 567 nieuw-verkochte trekkers; 56 meer dan in dezelfde periode vorig jaar.
Afbeelding artikel

NPPL-deelnemers testen autonome Fendt 716

NPPL-deelnemers testen dit jaar een Fendt 716 met iQuus Autonomy op initiatief van Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) en Wageningen UR.
Beheer
WP Admin