fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Manitou-verreiker besturen met je duim

Machinefabrikant Manitou heeft de Manitou Steering Ministick ontwikkeld. Dit is een joystick waarmee je de verreiker kunt sturen door middel van duimbewegingen. - Foto's: Manitou

De Franse machinefabrikant Manitou ontwikkelde voor zijn verreikers de zogenoemde Manitou Steering Ministick. Deze ontwikkeling maakt het mogelijk een Manitou-verreiker te besturen met je duim.

Tijdens het laden en lossen met een verreiker maakt de bestuurder veel bewegingen met de pols, elleboog en schouder om het stuur te draaien en de machine te positioneren. Volgens de fabrikant leidt dit tot vermoeidheid en mogelijk gevaarlijke situaties. Daarom heeft Manitou een joystick ontwikkeld waarmee je de verreiker kunt sturen door middel van duimbewegingen.

Lees verder onder de foto

De arm van de chauffeur rust op de armleuning tijdens het werken met de Manitou Steering Ministick.

De arm van de chauffeur rust op de armleuning tijdens het werken met de Manitou Steering Ministick.

Ergonomisch en veilig verreiker besturen

Tijdens het werken met de Manitou Steering Ministick rust de arm op de armleuning. Zo wordt het werken met de verreiker ergonomisch en veiliger, ook neemt de productiviteit toe volgens Manitou.

Auteur: Robin Looman

Lees ook: Verreiker-test: alles over Manitou

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Dieci levert sterkere telescopische kniklader

Het Italiaanse Dieci heeft een nieuw topmodel kniklader gepresenteerd. De Agri Pivot T80-knikverreiker heeft ruim 150 pk motorvermogen.
Afbeelding artikel

Giant levert 13kW elektrische telescooplader G2700 HD

De Nederlandse machinefabrikant Tobroco-Giant introduceert zijn nieuwe serie telescoopladers met 13 kW elektromotor: de G2700E HD.
Afbeelding artikel

Bobcat presenteert elektrische verreiker op Intermat in Parijs

Bobcat presenteert elektrische verreiker TL25.60e op Intermat in Parijs. Deze heeft hetzelfde nominale en hefvermogen als de dieselvariant.
Beheer
WP Admin