Terug naar nieuwsoverzicht

Krone komt met modernere weergave van Isobus-bediening

De nieuwe Isobus-gebruikersinterface van Krone is dynamisch. Als je bijvoorbeeld een machine in- of uitklapt, verandert ook de computertekening in een in- of uitgeklapte machine. - Foto's: Krone

De Duitse machinefabrikant Krone introduceert een nieuwe, modernere weergave van Isobus-bediening, die werkt met animaties en 3D-graphics.

Krone biedt een modernere gebruikersinterface voor Isobus-bediening die dynamisch is en voorzien van animaties en 3D-graphics. Dat wil zeggen dat de computertekening van de machine, die in het midden van de gebruiker-interface is te zien, meebeweegt met de instellingen. Als voorbeeld: als je een machine in- of uitklapt, verandert ook de computertekening in een in- of uitgeklapte machine.

Lees verder onder de foto

Dag- en nachtmodus

De nieuwe gebruikersinterface bestaat uit twaalf functietoetsen aan de rechterkant (bijvoorbeeld één harkelement heffen), vier tabbladen aan de bovenkant en een vrij configureerbare balk onderlangs. Centraal staat een computertekening van het werktuig. Nieuw is de betere dag- en nachtmodus.

Lees verder onder de foto

De weergave is voorzien van een dag- en nachtmodus.

De weergave is voorzien van een dag- en nachtmodus.

Andere machines volgen

Krone introduceert de nieuwe Isobus-gebruikersinterface eerst op de Swadro TC2000-harken. Binnen twee jaar krijgen ook alle andere Isobus-machines deze update. Volgens de fabrikant worden hierbij uniforme symbolen gebruikt, zodat de bediening van verschillende machines overeenkomt.

Auteur: Bob Karsten

Lees ook: Zo zet dealer gps-software startklaar voor klant

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Australische zaaimachine reageert op realtime meting bodemvocht en organische stof

MPT AgTech ontwikkelt een slimme zaaimachine die via sensoren bodemvocht en organische stof realtime in kaart brengt.
Afbeelding artikel

Bergmann-meststrooier regelt rijsnelheid van trekker via Speed-Control

Machinefabrikant Bergmann introduceert het Tractor Implement Management (TIM)-systeem Speed-Control op zijn stalmeststrooiers.
Afbeelding artikel

Efficiënt spotsprayen met spuitdrones

Veel efficiënter dan een volvelds veldspuit dat kan, kunnen drones met spotspraytechnieken probleemonkruiden plaatsspecifiek bestrijden.
Beheer
WP Admin