fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Knapen Trailers gaat via Krone de landbouw in

Knapen Trailers is onderdeel van de Krone Groep. Door nu via het landbouwdealernetwerk schuifvloertrailers te gaan verkopen, maken de bedrijven slim gebruik van elkaars expertise. - Foto's: Matthijs Verhagen

Knapen Trailers in Deurne (N.-Br.) komt met twee types walkingflooropleggers op de markt die specifiek zijn ontworpen voor gebruik in de landbouw. De afzet van de schuifvloertrailers gaat via de Krone-dealers.

De Duitse machinefabrikant Krone ziet de schuifvloertrailers van Knapen Trailers als aanvulling op zijn TX- en GX-serie-silagewagens en losbandwagens. De schuifvloertrailers worden leverbaar in twee types: de KX 650 en de KX 770 met een laadvolume van respectievelijk 65 m3 en 77 m3. Krone trekt dus zijn eigen typenummering door.

Schuifvloertrailers in Krone-kleurstelling

Zoals gebruikelijk in de landbouw gaat Krone de opleggers leveren in zijn vaste merkeigen kleurstelling, met een groene achterzijde en herkenbare typebestickering. De opleggers zijn verkrijgbaar op zowel standaard snelverkeerbanden als op 445/65R22.5-landbouwprofiel. Je kunt ze koppelen aan een standaard truck, een Agrotruck of een landbouwtrekker met dolly.

De opleggers zijn voorzien van een hydraulische achterklep met graanschuif en van een snellosfunctie. Ook een afdeksysteem is leverbaar. Dankzij extra krachtige ondergebouwde hydrauliekpompen lost de trailer in 3,5 minuten.

Lees verder onder de foto

Knapen Trailers bouwt de KX-serie in deze grijs-groene Krone-kleurstelling. Wat betreft uitvoering is deze volledig gericht op de landbouw, met snellosfunctie, hydraulische achterklep met graanschuif en klapnetten.

Knapen Trailers bouwt de KX-serie in deze grijs-groene Krone-kleurstelling. Wat betreft uitvoering is deze volledig gericht op de landbouw, met snellosfunctie, hydraulische achterklep met graanschuif en klapnetten.

Naamsbekendheid opbouwen in buitenland

Omdat Knapen Trailers in Nederland al een brede bekendheid geniet – ook in de landbouw – verandert er weinig voor de Nederlandse markt, verwachten de betrokkenen. Klanten weten de weg rechtstreeks te vinden naar de fabrikant. In het buitenland is die bekendheid niet vanzelfsprekend. Dankzij de slimme samenwerking kan Knapen daar nu meeliften op de naamsbekendheid en het uitgebreide dealernetwerk van Krone. Andersom breidt Krone met de schuifvloertrailers van Knapen zijn assortiment uit voor loonbedrijven of biogasbedrijven die al Krone-machines hebben en ook veel wegtransport doen.

Sinds 2019 is Knapen Trailers een dochterbedrijf van Krone. Dat maakt de samenwerking nog logischer.

De nieuwe KX-modellen worden vanaf september eerst bij geselecteerde Krone-dealers in Duitsland aangeboden en later dit jaar ook in andere landen in Europa.

Auteur: Matthijs Verhagen

De opleggers zijn zowel geschikt voor snelverkeer als voor landbouwverkeer in combinatie met een agrotruck.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Stilstaande wielen verleden tijd met vernieuwde Kaweco Radium Tractie-silagewagens

De investering in Kaweco Radium Tractie-silagwagen is fors, maar sleepkabels, extra trekkers en tijdverlies door vastzitten zijn verleden tijd.
Afbeelding artikel

Krampe introduceert dikke drieasser RamBody 900-afschuifwagen

Krampe brengt de RamBody 900-afschuifwagen op de markt: een dikke drieasser met een afschuifbak erop.
Afbeelding artikel

Kaweco vernieuwt Radium Tractie-silagewagen

De Gelderse machinefabrikant Kaweco komt met een vernieuwde silagewagen met aangedreven wielen en een in eigenhuis ontwikkelde as-ophanging. Volgens machinefabrikant Kaweco...
Beheer
WP Admin