Terug naar nieuwsoverzicht

Krone en Knapen testen schuifvloertrailer voor de landbouw

Afgelopen maanden testte het Nederlandse bedrijf Knapen Trailers samen met de Duitse machinefabrikant Krone een schuifvloertrailer speciaal gemaakt voor landbouwwerkzaamheden. -Foto's: Krone

De Duitse machinefabrikant Krone testte de afgelopen maanden in samenwerking met Knapen Trailers een schuifvloertrailer met 70 kuub inhoud speciaal voor de landbouw. Onder de trailer passen bodembeschermende veldbanden in de maat 600/50R22,5.

Krone ziet een toenemende vraag naar vrachtwagens met zogenoemde walking floor-technologie in de landbouwlogistiek. Om die reden nam de fabrikant Knapen Trailers uit Deurne (N.-Br.) over in 2019. Afgelopen maanden heeft Knapen Trailers samen met Krone een speciaal model schuifvloertrailer getest voor de landbouw.

Tekst gaat verder onder de foto

Knapen Trailers uit Deurne heeft al ruime ervaring in het bouwen van trailers voor de landbouwsector. Krone nam het bedrijf in 2019 over.

Knapen Trailers uit Deurne heeft al ruime ervaring in het bouwen van trailers voor de landbouwsector. Krone nam het bedrijf in 2019 over.

70 kuub laadvolume

De schuifvloertrailer heeft een inhoud van 70 kuub, een hydraulische ladingafdekking, hydraulische achterklep en radiografische afstandsbediening. Daarnaast levert de fabrikant twee sets banden mee voor onder de trailer: een set voor wegtransport en een set voor oogstwerkzaamheden. Tijdens de oogst zijn onder de trailer 600/50 R22,5-banden te monteren om de bodem te ontlasten.

De Knapen-opleggers worden gekoppeld aan het digitale Krone Smart Telematics-klantenportaal. Via dit portaal kan de gebruiker alle telemetrische gegevens, zoals prestaties, locatie en toestand van de machine, real time bekijken.

De verkoop van de schuifvloertrailers gebeurt via het verkoopkanaal van Knapen Trailers.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Machinefabrikant Bergmann frist GTW-overlaadwagens op

Het Duitse Bergmann, bekend van stalmeststrooiers en overlaadwagens, frist zijn overlaadwagens GTW 330 en GTW 430 op.
Afbeelding artikel

Krampe presenteert RamBody HD 620-afschuifwagen

De Duitse machinefabrikant Krampe presenteerde onlangs op vakbeurs Bauma 2022 zijn prototype RamBody HD 620-afschuifwagen.
Afbeelding artikel

Hommes levert eerste 25 kuubs hooglosser met knikstuk achterin bak af

De 25 kuubs hooglosser van Hommes Constructiebouw heeft een knikstuk achterin de bak. Dit zorgt voor minder valhoogte van het product...
Beheer
WP Admin