Terug naar nieuwsoverzicht

Agco boekt meer omzet in eerste halfjaar 2023

De reden voor de omzetstijging is dat Agco, moederbedrijf van onder meer Fendt, in Europa en het Midden-Oosten meer onderdelen en trekkers in hogere vermogensklassen heeft verkocht. - Foto: Agco

De Amerikaanse machinefabrikant Agco, moederbedrijf van trekkermerken Massey Ferguson, Fendt en Valtra, heeft in het eerste halfjaar van 2023 3,7 miljard dollar omzet geboekt. Dat is bijna 30% meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

De omzet van Agco is in het eerste halfjaar van 2023 gestegen tot 7,2 miljard dollar. In het eerste kwartaal van dit jaar waren de gunstige voortekenen al zichtbaar. Toen meldde het concern een omzet van 3,3 miljard dollar.

Meer trekkers in hogere vermogensklassen verkocht

De reden voor de omzetstijging is dat Agco goede zaken heeft gedaan in Europa en het Midden-Oosten. De machinefabrikant heeft daar meer onderdelen en trekkers in de hogere vermogensklassen verkocht. Het eerste halfjaar van 2023 was dat 3,7 miljard omzet. In dezelfde periode vorig jaar was dat 2,8 miljard.

Uitgesplitst naar landen blijven Italië en Spanje achter. Dat verlies wordt opgevangen door de groei in Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Turkije.

Auteur: Robin Looman

Lees ook: Omzet Agco stijgt in 2022 met ruim 13%

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Omzet Kuhn in 2023 gelijk aan 2022

De omzet van machinefabrikant Kuhn komt vanaf 1 oktober 2022 tot en met september 2023 net onder de €1,2 miljard uit.
Afbeelding artikel

Gregor Dietachmayr (Pöttinger): ‘Machines worden niet goedkoper’

Gregor Dietachmayr, directeur sales en marketing bij Pöttinger, verwacht niet dat machines goedkoper worden ook al dalen de grondstofprijzen.
Afbeelding artikel

Pöttinger noteert 26,8% omzetgroei in 2022-2023

Pötttinger heeft een goed jaar achter de rug. De fabrikant behaalde een omzet van € 641 miljoen. Dat is een omzetstijging van...
Beheer
WP Admin