fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Agco boekt meer omzet in eerste halfjaar 2023

De reden voor de omzetstijging is dat Agco, moederbedrijf van onder meer Fendt, in Europa en het Midden-Oosten meer onderdelen en trekkers in hogere vermogensklassen heeft verkocht. - Foto: Agco

De Amerikaanse machinefabrikant Agco, moederbedrijf van trekkermerken Massey Ferguson, Fendt en Valtra, heeft in het eerste halfjaar van 2023 3,7 miljard dollar omzet geboekt. Dat is bijna 30% meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

De omzet van Agco is in het eerste halfjaar van 2023 gestegen tot 7,2 miljard dollar. In het eerste kwartaal van dit jaar waren de gunstige voortekenen al zichtbaar. Toen meldde het concern een omzet van 3,3 miljard dollar.

Meer trekkers in hogere vermogensklassen verkocht

De reden voor de omzetstijging is dat Agco goede zaken heeft gedaan in Europa en het Midden-Oosten. De machinefabrikant heeft daar meer onderdelen en trekkers in de hogere vermogensklassen verkocht. Het eerste halfjaar van 2023 was dat 3,7 miljard omzet. In dezelfde periode vorig jaar was dat 2,8 miljard.

Uitgesplitst naar landen blijven Italië en Spanje achter. Dat verlies wordt opgevangen door de groei in Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Turkije.

Auteur: Robin Looman

Lees ook: Omzet Agco stijgt in 2022 met ruim 13%

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Agco en Trimble vormen PTx Trimble

De Amerikaanse machinefabrikant Agco en de Amerikaanse gps-fabrikant Trimble hebben samen een joint venture opgestart. Het nieuwe bedrijf krijgt de naam...
Afbeelding artikel

Agco investeert €70 miljoen in motorenfabrikant Agco Power

Het Agco-concern investeert €70 miljoen in de Finse motorenfabrikant Agco Power om de ontwikkeling van schone motoren te versnellen.
Afbeelding artikel

Manitou ziet winst in 2023 groeien met 22%

De verkoop van nieuwe machines groeide met 25%. Deze productdivisie van Manitou droeg het meeste bij aan de winststijging in 2023.
Beheer
WP Admin