fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Lemken Spraykit-dophouder leverbaar met automatische sectieafsluiting

De Sprayhub-fronttank en Spraykit-dophouder met elektrische automatische sectieafsluiting zijn geschikt om te gebruiken voor het toedienen van vloeibare meststoffen tijdens het zaaien. - Foto's: Lemken

De Sprayhub-fronttank en Spraykit-dophouder van de Duitse machinefabrikant Lemken zijn verkrijgbaar met automatische sectieafsluiting. Daarnaast zijn ze nu ook geschikt voor vloeibare kunstmest, om te combineren met een zaaimachine.

Lemken ontwikkelde in 2021 de Sprayhub-fronttank en Spraykit-dophouder om die te gebruiken als rijenspuit op een Steketee EC Weeder-schoffel. Die combinatie is nu ook leverbaar met automatische sectieafsluiting, waarbij de doppen elektrisch één voor één in- en uitschakelen op basis van het gps-systeem.

De machine werkt via Isobus-bediening. Dat betekent dat als je een trekker met Isobus-terminal hebt – waarbij sectieafsluiting is geactiveerd – je zonder meerprijs gebruik kunt maken van deze functie. Wie dit nog niet heeft, moet rekenen op een meerprijs van € 1.236 als licentie voor sectieafsluiting op een CCI-scherm. Dat is exclusief het CCI-scherm zelf.

Lees verder onder de foto

De fronttank en dophouder zijn te gebruiken als rijenspuit in combinatie met een Steketee-schoffel.

De Sprayhub-fronttank en Spraykit-dophouder zijn te gebruiken als rijenspuit in combinatie met een Steketee-schoffel.

Ook vloeibare kunstmest toedienen

De fronttank is nu ook te gebruiken in combinatie met een achtrijige precisiezaaimachine, zoals de Lemken Azurit. In dat geval wordt de fronttank gebruikt om vloeibare meststof toe te dienen via ganzevoetmessen.

Tankinhoud tot 1.500 liter

De SprayHub-fronttank is uitgerust met een eigen debietregeling, roerwerk en reiniging. De tank is leverbaar met een inhoud van 1.100 of 1.500 liter. Verder is de fronttank uitgerust met een spoelwatertank, handwastank en vulzeef. Voor het oplossen van poeder- of granulaatvormige producten is er een extra spoelkop.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

‘Businesscase Ecorobotix ARA-spotsprayer klopt als een bus’

Met 90 nieuwe afleveringen alleen al dit voorjaar is de gedragen 6 meter brede Ecorobotix ARA-spotsprayer een ongekend succes in Nederland.
Afbeelding artikel

VTE-veldrobot van Krone en Lemken krijgt fronthef

De VTE-veldrobot van Krone en Lemken krijgt een fronthef en -aftakas evenals een nieuwe kleurstelling.
Afbeelding artikel

Twee Britse bedrijven ontwikkelen spotsprayer

De Britse bedrijven Techneat engineering en Tillet and Hague hebben een spotsprayer ontwikkeld voor het werken in uien, prei en wortelen.
Beheer
WP Admin