Terug naar nieuwsoverzicht

Rijenspuit op Steketee-schoffel

De SprayHub -met eigen regeling, roerwerk en reiniging- is in feite een volwaardige spuit, maar dan zonder spuitbomen. Foto's: Lemken.

De Steketee EC Weeder-schoffels kunnen voortaan ook met een Lemken-rijenspuit worden uitgerust. Dat maakte Lemken afgelopen week bekend op de Lemken persdag in Alpen (D.).

Lemken ontwikkelde de SprayHub-fronttank, waarmee de Steketee EC Weeder-schoffels voortaan kunnen worden uitgerust met een rijenspuit. De fronttank is hiervoor uitgerust met een eigen regeling, roerwerk en reiniging. Deze wordt bestuurd via Isobus en kan via de ‘MegaSpray’-software intuïtief worden bediend. De SprayHub heeft een tankinhoud van 1.100 of 1.500 liter en is uitgerust met een schoonwatertank, handenwastank en vulzeef. Voor het oplossen van vaste substanties is er een extra spoelkop. In feite is de SprayHub een volwaardige spuit, maar dan zonder spuitbomen. Lemken benadrukt dat het een volledig nieuwe ontwikkeling is, en geen variatie op de oude uit productie genomen Gemini-fronttank die hoorde bij de Sirius gedragen spuitenserie. De SprayHub wordt overigens wel gebouwd in Haren (D.), waar tot voor kort de Lemken-spuiten werden gebouwd, en tegenwoordig de zaaimachines.

Lees verder onder de foto

Boven elke gewasrij hangt een spuitdop met een tophoek van 40 graden. De doppen zijn in hoogte en in breedte instelbaar.

Boven elke gewasrij hangt een spuitdop met een tophoek van 40 graden. De doppen zijn in hoogte en in breedte instelbaar.

De SprayHub is gekoppeld aan de uitbrengset SprayKit op de schoffel. Boven elke gewasrij hangt een spuitdop met een tophoek van 40 graden. De doppen zijn in de hoogte en in de breedte instelbaar. Op deze wijze wordt alleen nog maar geconcentreerd in de rij gespoten. Door de combinatie van beide toepassingen kan op deze wijze 40 tot 60% aan spuitmiddel worden bespaard. Vooralsnog is de doppenset alleen nog met mechanische sectieschakeling uitgevoerd. Individuele doppenschakeling is in de maak, waarna ook gps-sectieschakeling mogelijk wordt.

De SprayHub komt in de loop van 2022 op de markt. Hij wordt verkrijgbaar in Steketee-rood en Lemken blauw.

Gerelateerde tags: , , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Record voor Lemken: omzet met 25% gestegen

Lemken ziet een omzetgroei van € 559 miljoen. Dat is een stijging van 25%; een record voor het 243 jaar oude familiebedrijf.
Afbeelding artikel

Lemken VarioPack ondergrondpakker nu met halfgedragen frame

De Duitse machinefabrikant Lemken introduceert een nieuw halfgedragen frame voor de getrokken ondergrondpakker VarioPack.
Afbeelding artikel

Lemken introduceert wentelploeg Juwel 6

Lemken maakt met de Juwel 6 om zijn serie wentelploegen compleet. De ploeg is geschikt voor trekkers van 70 t/m...
Beheer
WP Admin