fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Rijenspuit op Steketee-schoffel

De SprayHub -met eigen regeling, roerwerk en reiniging- is in feite een volwaardige spuit, maar dan zonder spuitbomen. Foto's: Lemken.

De Steketee EC Weeder-schoffels kunnen voortaan ook met een Lemken-rijenspuit worden uitgerust. Dat maakte Lemken afgelopen week bekend op de Lemken persdag in Alpen (D.).

Lemken ontwikkelde de SprayHub-fronttank, waarmee de Steketee EC Weeder-schoffels voortaan kunnen worden uitgerust met een rijenspuit. De fronttank is hiervoor uitgerust met een eigen regeling, roerwerk en reiniging. Deze wordt bestuurd via Isobus en kan via de ‘MegaSpray’-software intuïtief worden bediend. De SprayHub heeft een tankinhoud van 1.100 of 1.500 liter en is uitgerust met een schoonwatertank, handenwastank en vulzeef. Voor het oplossen van vaste substanties is er een extra spoelkop. In feite is de SprayHub een volwaardige spuit, maar dan zonder spuitbomen. Lemken benadrukt dat het een volledig nieuwe ontwikkeling is, en geen variatie op de oude uit productie genomen Gemini-fronttank die hoorde bij de Sirius gedragen spuitenserie. De SprayHub wordt overigens wel gebouwd in Haren (D.), waar tot voor kort de Lemken-spuiten werden gebouwd, en tegenwoordig de zaaimachines.

Lees verder onder de foto

Boven elke gewasrij hangt een spuitdop met een tophoek van 40 graden. De doppen zijn in hoogte en in breedte instelbaar.

Boven elke gewasrij hangt een spuitdop met een tophoek van 40 graden. De doppen zijn in hoogte en in breedte instelbaar.

De SprayHub is gekoppeld aan de uitbrengset SprayKit op de schoffel. Boven elke gewasrij hangt een spuitdop met een tophoek van 40 graden. De doppen zijn in de hoogte en in de breedte instelbaar. Op deze wijze wordt alleen nog maar geconcentreerd in de rij gespoten. Door de combinatie van beide toepassingen kan op deze wijze 40 tot 60% aan spuitmiddel worden bespaard. Vooralsnog is de doppenset alleen nog met mechanische sectieschakeling uitgevoerd. Individuele doppenschakeling is in de maak, waarna ook gps-sectieschakeling mogelijk wordt.

De SprayHub komt in de loop van 2022 op de markt. Hij wordt verkrijgbaar in Steketee-rood en Lemken-blauw.

Gerelateerde tags: , , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

VTE-veldrobot van Krone en Lemken krijgt fronthef

De VTE-veldrobot van Krone en Lemken krijgt een fronthef en -aftakas evenals een nieuwe kleurstelling.
Afbeelding artikel

VTE-veldrobot laat zich door trekker trekken

Met versie 3.0 van de VTE-veldrobot van Krone en Lemken is het mogelijk om de robot snel met eigen trekker naar...
Afbeelding artikel

Lemken Spraykit-dophouder leverbaar met automatische sectieafsluiting

De Sprayhub-fronttank en Spraykit-dophouder van Lemken zijn vanaf heden leverbaar met automatische sectieafsluiting.
Beheer
WP Admin