fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Claas deelt details nieuwe 650 pk Xerion 12.650

Machinefabrikant Claas presenteert het nieuwe topmodel uit de Xerion-serie. De Xerion 12.650 is er op rupsen, of met dubbele montering. - Foto's: Jacco van Erkelens

De Duitse machinefabrikant Claas presenteerde dinsdag 18 juli in Harsewinkel (D.) zijn nieuwste vlaggenschip: de Xerion 12.650 met ruim 650 pk.

Claas breidt zijn Xerion-serie uit met twee nieuwe trekkermodellen: de 12.590 en 12.650. De trekkers zijn te herkennen aan een motorkap met nieuwe styling die later als ‘familielook’ ook terug gaat komen op de kleinere Claas-trekkers. Eronder ligt een 15,6 liter grote Mercedes Benz-motor. Er ligt een traploze CMatic-transmissie in de trekkers.

Lees verder onder de foto

De motorkap is voorzien van een nieuwe styling. Volgens Claas wordt dit de nieuwe ‘familielook’.

Ruim 650 pk

Het nieuwe topmodel, de 12.650, haalt maximaal 653 pk uit de motor en levert 3.100 Nm koppel bij 1.300 motortoeren per minuut – Claas spreekt over een motor met laagtoerentalconcept. De trekker weegt 25,4 ton leeg en je mag de nieuwe Xerion verzwaren tot 32 ton.

De trekkers zijn alleen leverbaar op dubbele montage met achtmaal 800/70 R42-banden, of op rupsen. Claas heeft de zogenoemde TerraTrac-rupsen met geïntegreerd dempingsysteem zelf ontwikkeld. Wat betreft hydrauliek; er wordt een oliestroom van 537 liter per minuut geleverd.

Lees verder onder de foto

De uitlaat komt onderaan de B-stijl uit, aan de rechterkant van de cabine.

Nieuwe vierstijlencabine

De nieuwe Xerion-serie is voorzien van een nieuwe vierstijlencabine. De cabine is op vier punten geveerd en volgens Claas is het de grootste in deze vermogensklasse. Ook zegt de fabrikant veel zicht rondom te bieden, mede doordat de uitlaat niet in het zicht is geplaatst. Het uitlaatsysteem is verwerkt in het chassis en komt rechtsonder de cabine naar buiten.

Wanneer de machine wordt uitgeleverd, en wat-ie gaat kosten weten we nog niet. Wordt vervolgd.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

NPPL-deelnemers testen autonome Fendt 716

NPPL-deelnemers testen dit jaar een Fendt 716 met iQuus Autonomy op initiatief van Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) en Wageningen UR.
Afbeelding artikel

Agco in 2023 marktleider in krimpende Europese trekkermarkt

Het Agco-concern verkocht in 2023 de meeste trekkers in Europa, gevolgd door CNH Industrial. John Deere is als merk het grootste....
Afbeelding artikel

Deutz-Fahr introduceert budgetversie van 5-serie

De Duitse trekkerfabrikant Deutz-Fahr brengt een nieuwe budget-trekkerserie op de markt: de 5 Keyline.
Beheer
WP Admin