fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Gespot: prototype Claas Xerion in Bremerhaven

Een prototype van een Claas Xerion staat te wachten in Bremerhaven (D.). Een lezer van het Duitse vakblad Profi heeft de foto van deze Claas Xerion gemaakt. - Foto: Profi

De Duitse machinefabrikant Claas werkt aan een nieuwe serie Xerion-systeemtrekkers. Dat blijkt uit een spionagefoto van een prototype dat staat te wachten in Bremerhaven.

Claas staat vermoedelijk op het punt om een nieuwe generatie Claas Xerion-systeemtrekkers te testen aan de andere kant van de grote oceaan. Een lezer van het Duitse vakblad Profi spotte een prototype, dat staat te wachten bij de douane van Bremerhaven.

Prototype lijkt op Claas Xerion op rupsen

Het is niet de eerste keer dat er een prototype van een nieuwe Claas Xerion wordt gespot. Een jaar geleden publiceerden we al een foto van een Claas Xerion op rupsen. Het prototype op deze nieuwe foto komt sterk overeen; een steil aflopende motorkap en een cabine die lijkt op de cabine die Claas op de Trion-maaidorsers bouwt. Wellicht dat Claas de trekker showt op vakbeurs Agritechnica van 12-18 november in Hannover (D.).

Auteur: Bob Karsten

Bekijk alle trekkertesten van Claas Xerion op Trekkeronline

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

NPPL-deelnemers testen autonome Fendt 716

NPPL-deelnemers testen dit jaar een Fendt 716 met iQuus Autonomy op initiatief van Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) en Wageningen UR.
Afbeelding artikel

Agco in 2023 marktleider in krimpende Europese trekkermarkt

Het Agco-concern verkocht in 2023 de meeste trekkers in Europa, gevolgd door CNH Industrial. John Deere is als merk het grootste....
Afbeelding artikel

Deutz-Fahr introduceert budgetversie van 5-serie

De Duitse trekkerfabrikant Deutz-Fahr brengt een nieuwe budget-trekkerserie op de markt: de 5 Keyline.
Beheer
WP Admin