fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Gespot: prototype Claas Xerion in Bremerhaven

Een prototype van een Claas Xerion staat te wachten in Bremerhaven (D.). Een lezer van het Duitse vakblad Profi heeft de foto van deze Claas Xerion gemaakt. - Foto: Profi

De Duitse machinefabrikant Claas werkt aan een nieuwe serie Xerion-systeemtrekkers. Dat blijkt uit een spionagefoto van een prototype dat staat te wachten in Bremerhaven.

Claas staat vermoedelijk op het punt om een nieuwe generatie Claas Xerion-systeemtrekkers te testen aan de andere kant van de grote oceaan. Een lezer van het Duitse vakblad Profi spotte een prototype, dat staat te wachten bij de douane van Bremerhaven.

Prototype lijkt op Claas Xerion op rupsen

Het is niet de eerste keer dat er een prototype van een nieuwe Claas Xerion wordt gespot. Een jaar geleden publiceerden we al een foto van een Claas Xerion op rupsen. Het prototype op deze nieuwe foto komt sterk overeen; een steil aflopende motorkap en een cabine die lijkt op de cabine die Claas op de Trion-maaidorsers bouwt. Wellicht dat Claas de trekker showt op vakbeurs Agritechnica van 12-18 november in Hannover (D.).

Auteur: Bob Karsten

Bekijk alle trekkertesten van Claas Xerion op Trekkeronline

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

BLOG | ‘Petje af voor voor de bikkels in de Baltics’

TREKKER-redacteur Bob Karsten heeft respect voor wat boeren in de Baltische Staten in drie decennia hebben klaargespeeld. ‘Petje af voor die...
Afbeelding artikel

Argo Tractors opent nieuwe fabriek in Italië

Argo Tractors heeft een nieuwe fabriek geopend in Campagnola Emilia (It.). Daar produceert het versnellingsbakken voor trekkermerken Landini en McCormick.
Afbeelding artikel

Op meer provinciale wegen landbouwverkeer toegestaan

Vanwege nieuwe landelijke regelgeving mag landbouwverkeer op meer provinciale wegen in Groningen, Overijssel, Gelderland en Zuid-rijden.
Beheer
WP Admin