fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Claas Trion-maaidorser bedient middensegment

Claas Trion 750 Terra Track vergezeld door een iets lichtere Trion 730.

Onder de naam Trion biedt Claas een geheel nieuwe serie middenklasse maaidorsers aan. In totaal kan de akkerbouwer kiezen uit 20 typen. De Trion vervangt de Claas Tucano-machines.

De 20 nieuwe typen zijn onderverdeeld in drie series. Aan de bovenkant is er de 700-serie met het Hybrid-dorssysteem. Topmodel Trion 750 van 435 pk beschikt over een dubbele rotor in de lengterichting, de kleinere zusjes 730 (408 pk) en 720 / 710 (367 pk) scheiden het graan met een enkele rotor. De graantanks lopen van 10.500 tot 12.000 liter.

Schuddermachines

Een klasse kleiner heb je de 600-serie, waarin een zesschudder het dorswerk doet. Ook hier drie typen, de 660 van 408 pk, de 650 met 354 pk en de 640 met 306 pk. Inhoud graantank gaat van 9.000 tot 11.000 liter. De 500-serie is het instapniveau. Hier biedt Claas twee vijfschuddermachines; de 530 en 520 (306 respectievelijk 258 pk) hebben graantanks van 8.000 tot 10.500 liter. Leegdraaien van de tanks gaat met 90 of 130 liter per seconde, passend bij de maat graantank.

Lees verder onder de foto

De Trion 660 is een zesschudder.met een graantank van 10.500 liter. Die kan hij leegdraaien met 90 of 130 liter per seconde.

De Trion 660 is een zesschudder.met een graantank van 10.500 liter. Die kan hij leegdraaien met 90 of 130 liter per seconde.

Fits your farm

Van genoemde negen typen zijn bovendien varianten te koop met de aanduidingen Terra Trac en Montana. Bij de Terra Trac zijn de voorwielen vervangen door rupsonderstellen in drie breedtes van 635 tot 890 millimeter. De uitwendige breedte gaat van 3,29 tot 3,49 meter.

De Montana-uitvoeringen kunnen een helling tot 18 procent compenseren (links/rechts) en in de lengterichting 6 procent. Ze beschikken over Power Trac-vierwielaandrijving en de reiniging heeft Auto Slope optimalisatie.

Met de veelheid aan typen zegt Claas tegemoet te komen aan de even grote veelheid aan wensen die boeren in allerlei landen hebben aangedragen. Zo moet er voor iedereen een ‘ideale’ Trion zijn, onder het motto: Fits your Farm.

Lees verder onder het filmpje

Nieuwe cabine

De nieuwe cabine biedt meer hoofd- en voetruimte, en de geboden techniek brengt veel van het gebruiksgemak van de zwaardere Lexion-loonwerkersmaaidorsers nu binnen het bereik van de akkerbouwer. Er is keuze tussen vier automatische stuursystemen: een laser die de linker gewasrand zoekt, een scanner op het dak die ook de rechter gewasrand en rijpaden scant, tasters voor in de mais en GPS pilot voor satellietnavigatie. Cemos chauffeursassistentie vergemakkelijkt het werken met de machine verder.

Lees verder onder de foto

De Montana-versies kunnen hellingspercentages aan tot 18% links-rechts en tot 6% in de lengterichting.

De Montana-versies kunnen hellingspercentages aan tot 18% links-rechts en tot 6% in de lengterichting.

Krachtbron

Het hart van de Trion-maaidorsers is een nieuwe Cummins motor. Een 6,7 liter Fase V-motor in de 500-serie en de 640, of een 8,9 liter Fase V bij de overige 600’s en in de 700-serie. Het nominale toerental is 1.900 tpm, het brandstofsparende en geluidsarme toerental is 1.650 tpm. Het dynamische motortoerenmanagement is volgens Claas goed voor een brandstofbesparing van 10%. De diesel zit in een tank van 600, 800 of 1.000 liter, de AdBlue-tank meet 80 of 100 liter.

Maaiborden

Alle Trions zijn te combineren met veel bestaande voorzetstukken van Claas, zoals de Cerio- en Vario-maaiborden en de Convio-bandmaaiborden, en voor gewassen die dicht bij de grond groeien ook de Maxflex en de Convio Flex. Voorts de maisplukkers en zonnebloemenplukkers. De Trion herkent automatisch het aangekoppelde voorzetstuk en regelt veel instellingen zelf.

In Europa bestel je een Trion per direct, voor inzet in de oogst 2022.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

New Holland brengt kleinere ‘giga-maaidorser’ CR10 op de markt

New Holland presenteert zijn nieuwe maaidorser CR10. Grotendeels gelijk aan de giga-grote CR11, maar met een kleinere motor en bunkerinhoud.
Afbeelding artikel

Krone toont bredere achtermaaier

Krone breidt de Easycut R-serie uit de R 450. Het nieuwe topmodel heeft een werkbreedte van 4,50 meter. Bijzonder is het...
Afbeelding artikel

John Deere presenteert nieuwe T5- en T6-combines

Machinefabrikant John Deere introduceert 8 nieuwe combinemodellen, die ondergebracht zijn in de nieuwe T5- en T6-serie.
Beheer
WP Admin