Terug naar nieuwsoverzicht

Abemec neemt Van den Heuvel Mechanisatie over

Van den Heuvel Mechanisatie in Nijkerkerveen (Gld.) gaat vanaf 1 augustus verder als Abemec Nijkerkerveen. Abemec Goor zal de vestiging in Nijkerkerveen ondersteunen met specialistische werkzaamheden aan het Krone Big-assortiment. - Foto: Jan Willem van Vliet

Van den Heuvel Mechanisatie in Nijkerkerveen (Gld.) gaat voortaan verder onder de naam Abemec Nijkerkerveen. Mechanisatiebedrijf Abemec maakt bekend dat het per 1 augustus 2023 alle landbouwactiviteiten van Van den Heuvel overneemt.

Van den Heuvel voert onder meer de merken Fendt, Lemken, Trioliet, Vantage, Fella en Bogballe. Alle activiteiten worden voortgezet op de huidige locatie van Van den Heuvel in Nijkerkerveen (Gld.). Het assortiment wordt aangevuld met machinemerken die Abemec voert.

Mechanisatiebedrijf Abemec integreert eveneens zijn activiteiten van de nabijgelegen Abemec-vestiging in Ermelo. Door de overname is het specialisme van Abemec Ermelo op het gebied van Krone-machines in een grotere regio in te zetten.

Geen opvolger

Henk van den Heuvel, eigenaar van het gelijknamige mechanisatiebedrijf in Nijkerkerveen, heeft geen opvolger. Mede vanwege de huidige onzekerheid in de agrarische sector vindt Van den Heuvel dit het juiste moment om het bedrijf aan Abemec te verkopen.

Demontage via Van den Heuvel Parts

De demontage-activiteiten van Van den Heuvel blijven bestaan. Deze gaan zelfstandig verder onder de naam Van den Heuvel Parts. De drie medewerkers treden in dienst van Abemec. De vestiging in Nijkerkerveen blijft de meeste bekende merken verkopen en onderhouden.

Specialisme Krone Big

Abemec Goor zal de vestiging in Nijkerkerveen ondersteunen met specialistische werkzaamheden aan het Krone Big-assortiment. Daarnaast gaat Nijkerkerveen samenwerken met het team van Abemec Biddinghuizen.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Agco zet in op precisielandbouw met overname FarmFacts

Agco, het moederbedrijf van onder andere trekkermerken Fendt, Massey Ferguson en Valtra, neemt het Duitse dataplatform FarmFacts over.
Afbeelding artikel

Leo de Boer wordt algemeen directeur Cumela

Per 1 februari 2024 gaat Leo de Boer aan de slag als algemeen directeur van branchevereniging Cumela.
Afbeelding artikel

Manitou Group investeert in twee Italiaanse metaalbewerkingsbedrijven

Manitou Group investeert in twee Italiaanse metaalbewerkingsbedrijven: Come en Metal Work.
Beheer
WP Admin