fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Trekkerverkoop eerste kwartaal 2023 bijna 25% gestegen

De trekkerverkoop is in het eerste kwartaal van 2023 toegenomen met bijna 25% ten opzichte van dezelfde periode in 2022. - Foto: Mark Pasveer

Opvallend is dat in de eerste drie maanden van dit jaar 65 trekkers meer zijn verkocht dan dezelfde periode een jaar eerder. Dat is een stijging van bijna 25%, blijkt uit cijfers van brancheorganisatie Fedecom.

Fedecom heeft de eerstekwartaalcijfers van verkochte trekkers in 2023 gepubliceerd. In de eerste drie maanden van dit jaar zijn in totaal 327 compacte, smalspoor- en landbouwtrekkers verkocht. Dat zijn er 65 meer dan dezelfde periode in 2022. In april zijn er 43 stuks afgeleverd aan klanten, 27 minder dan april 2022.

Hoogste eerstekwartaalcijfers sinds 2011

De leden van Fedecom registreren maandelijks de verkochte aantallen trekkers in Nederland. Volgens de gegevens van de branchevereniging zijn dit de hoogste eerstekwartaalcijfers van verkochte trekkers in Nederland sinds 2011.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

NPPL-deelnemers testen autonome Fendt 716

NPPL-deelnemers testen dit jaar een Fendt 716 met iQuus Autonomy op initiatief van Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) en Wageningen UR.
Afbeelding artikel

Agco in 2023 marktleider in krimpende Europese trekkermarkt

Het Agco-concern verkocht in 2023 de meeste trekkers in Europa, gevolgd door CNH Industrial. John Deere is als merk het grootste....
Afbeelding artikel

Deutz-Fahr introduceert budgetversie van 5-serie

De Duitse trekkerfabrikant Deutz-Fahr brengt een nieuwe budget-trekkerserie op de markt: de 5 Keyline.
Beheer
WP Admin