Terug naar nieuwsoverzicht

Trekkerverkoop eerste kwartaal 2023 bijna 25% gestegen

De trekkerverkoop is in het eerste kwartaal van 2023 toegenomen met bijna 25% ten opzichte van dezelfde periode in 2022. - Foto: Mark Pasveer

Opvallend is dat in de eerste drie maanden van dit jaar 65 trekkers meer zijn verkocht dan dezelfde periode een jaar eerder. Dat is een stijging van bijna 25%, blijkt uit cijfers van brancheorganisatie Fedecom.

Fedecom heeft de eerstekwartaalcijfers van verkochte trekkers in 2023 gepubliceerd. In de eerste drie maanden van dit jaar zijn in totaal 327 compacte, smalspoor- en landbouwtrekkers verkocht. Dat zijn er 65 meer dan dezelfde periode in 2022. In april zijn er 43 stuks afgeleverd aan klanten, 27 minder dan april 2022.

Hoogste eerstekwartaalcijfers sinds 2011

De leden van Fedecom registreren maandelijks de verkochte aantallen trekkers in Nederland. Volgens de gegevens van de branchevereniging zijn dit de hoogste eerstekwartaalcijfers van verkochte trekkers in Nederland sinds 2011.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

John Deere overtreft eigen winstverwachtingen

John Deere overtreft met de jaarcijfers zijn eigen vooruitzichten en komt met een hogere winst dan verwacht.
Afbeelding artikel

Modderfestijn tijdens de maisoogst in 5 video's

Op YouTube ziet TREKKER video’s voorbijkomen met barre oogsttaferelen. Boeren gaan tot het uiterste om mais van het land te krijgen.
Afbeelding artikel

Onbemande autonome trekker ‘vooral interessant voor grondbewerking’

Dit najaar hebben een aantal boeren en telers een onbemande autonome trekker getest op hun bedrijf. Wat zijn hun conclusies?
Beheer
WP Admin