fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Oxbo Group neemt H&S Manufacturing over

Oxbo Group wil in de voederwinningsmarkt groeien in Noord-Amerika en koopt H&S Manufacturing. - Foto: Marten Sandburg Fotografie

Machinefabrikant Oxbo Group wil de hooi- en voederwinningsmarkt gaan versterken door overname van het bedrijf H&S Manufacturing in Noord-Amerika.

Machinefabrikant Oxbo Group heeft het Amerikaanse bedrijf H&S Manufacturing gekocht. In Noord-Amerika is Oxbo Group (het Nederlandse merk Ploeger valt hier onder andere onder) vooral bekend vanwege de bandharken. Met de overname van H&S Manufacturing wil Oxbo Group dat gaan veranderen en een breder programma in Noord-Amerika gaan aanbieden.

Sterk distributienetwerk

H&S Manufacturing bouwt schudders, harken, balenwikkelaars, mestwagens, silagewagens, overlaadwagens, mengwagens en meer. Het bedrijf heeft een groot distributienetwerk in Noord-Amerika. Met name dat laatste vind Oxbo Group vanwege zijn groeiambities erg interessant.

Eerst focus op Noord-Amerika

De deal is in eerste instantie gericht op groei in Noord-Amerika. Op langere termijn heeft Oxbo Group wel de ambitie om in Europa in het segment van hooi- en voederwinningsmarkt actiever te worden.

250 medewerkers

Bij H&S manufacturing werken zo’n 250 mensen in de steden Marshfield en Clintonville, in de staat Wisconsin. Door de overname groeit het totale aantal personeelsleden naar 1.250 medewerkers wereldwijd. In eerste instantie zal het merknaam H&S Manufacturing nog blijven bestaan. Wat de overnamesom was, is niet bekend gemaakt.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Amazone neemt Braziliaanse strooierfabrikant MP Agro over

De Duitse werktuigenfabrikant Amazone neemt MP Agro over. Deze Braziliaanse fabrikant produceert voornamelijk kunstmeststrooiers.
Afbeelding artikel

Effectiever bemesten voor top-efficiënte grasteelt

Melkveehouder Van Velde wil weten hoeveel gras hij elk jaar oogst en hoe efficiënt dat gebeurt. Zijn doel: meer gras en...
Afbeelding artikel

LMB Beuving levert dubbele telescopische veegband voor voer aanschuiven

LMB Beuving in Ruinen (Dr.) heeft dit voorjaar een dubbele telescopische veegband gebouwd om voer in de stal aan te schuiven.
Beheer
WP Admin