Terug naar nieuwsoverzicht

Getrokken Chafer Sentry-spuiten met luchtdrukwisselsysteem

De Britse spuitenfabrikant Chafer toonde op haar stand op Cereals een open gewerkt model van de as met drukwisselsysteem. Foto: Martijn Knuivers.

De Britse spuitenfabrikant Chafer kan voortaan zijn getrokken Sentry-spuiten af fabriek uitrusten met een Isobus-aangestuurd luchtdrukwisselsysteem.

Het Britse Chafer noemt de optie TrakAir. Dat toonde de fabrikant op het Britse graanevenenement Cereals. Cereals werd gehouden op 13 en 14 juni in Perlethorpe, een gehucht in de buurt van Nottingham.
Sentry is de serie getrokken spuiten van 4.000 tot 6.000 liter en spuitboombreedtes van 24 tot 42 meter.

Assen voorbereid op luchtdrukwisselsysteem

Chafer toonde op zijn stand een opengewerkt model van de as met luchtdrukwisselsysteem. Assenfabrikant BPW levert de assen aan Chafer. Alle getrokken Sentry-spuiten worden voortaan voorzien van assen die zijn voorbereid voor een drukwisselsysteem. De perslucht komt via de compressor op de trekker. Voor snel oppompen is een extra luchtvat op de spuit gemonteerd. Via de Isobus-bedieningsterminal van de spuit is ook het drukwisselsysteem te bedienen.

De meerprijs voor TrakAir is 7.000 Britse pond, omgerekend zo’n €8.200. Volgens Chafer heeft het systeem vooral nut als de spuit is uitgerust met flexibele VF-banden.

Auteur: Martijn Knuivers

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Kubota’s AI-precisiespuitsysteem wint bronzen award op vakbeurs Sitevi

Kubota heeft met zijn AI-precisiespuitsysteem de bronzen medaille gewonnen op vakbeurs Sitevi in Montpellier (Fr.).
Afbeelding artikel

Een greep uit start-ups met precisie-onkruidwieders

Veel start-ups bouwden de laatste jaren autonome voertuigen als precisie-onkruidwieders. TREKKER pikte er een paar uit op de Agritechnica.
Afbeelding artikel

Foto | Schoffels en wiedeggen op Agritechnica

Steeds meer machinefabrikanten bieden schoffels en wiedeggen aan evenals in-de-rijwieders. Camerabesturing is niet meer weg te denken
Beheer
WP Admin