fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Getrokken Chafer Sentry-spuiten met luchtdrukwisselsysteem

De Britse spuitenfabrikant Chafer toonde op haar stand op Cereals een open gewerkt model van de as met drukwisselsysteem. Foto: Martijn Knuivers.

De Britse spuitenfabrikant Chafer kan voortaan zijn getrokken Sentry-spuiten af fabriek uitrusten met een Isobus-aangestuurd luchtdrukwisselsysteem.

Het Britse Chafer noemt de optie TrakAir. Dat toonde de fabrikant op het Britse graanevenenement Cereals. Cereals werd gehouden op 13 en 14 juni in Perlethorpe, een gehucht in de buurt van Nottingham.
Sentry is de serie getrokken spuiten van 4.000 tot 6.000 liter en spuitboombreedtes van 24 tot 42 meter.

Assen voorbereid op luchtdrukwisselsysteem

Chafer toonde op zijn stand een opengewerkt model van de as met luchtdrukwisselsysteem. Assenfabrikant BPW levert de assen aan Chafer. Alle getrokken Sentry-spuiten worden voortaan voorzien van assen die zijn voorbereid voor een drukwisselsysteem. De perslucht komt via de compressor op de trekker. Voor snel oppompen is een extra luchtvat op de spuit gemonteerd. Via de Isobus-bedieningsterminal van de spuit is ook het drukwisselsysteem te bedienen.

De meerprijs voor TrakAir is 7.000 Britse pond, omgerekend zo’n €8.200. Volgens Chafer heeft het systeem vooral nut als de spuit is uitgerust met flexibele VF-banden.

Auteur: Martijn Knuivers

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

‘Businesscase Ecorobotix ARA-spotsprayer klopt als een bus’

Met 90 nieuwe afleveringen alleen al dit voorjaar is de gedragen 6 meter brede Ecorobotix ARA-spotsprayer een ongekend succes in Nederland.
Afbeelding artikel

Grimme levert nieuwe Toppa-loofklappers in vijf varianten

De Duitse machinefabrikant Grimme heeft een nieuwe generatie Toppa-loofklappers gebouwd. Deze zijn in vijf varianten leverbaar.
Afbeelding artikel

Twee Britse bedrijven ontwikkelen spotsprayer

De Britse bedrijven Techneat engineering en Tillet and Hague hebben een spotsprayer ontwikkeld voor het werken in uien, prei en wortelen.
Beheer
WP Admin