fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

CHD Eefting introduceert getrokken veldspuit met nieuwe hefmast

CHD FG 5300 getrokken veldspuit met een nieuwe hefmast is onderhoudsvriendelijker dan het vorige model. Het nieuwe model heeft een boomlengte van maximaal 51 meter en zal in 2024 leverbaar zijn met tankvolumes van 5.300 en 6.000 liter.- Foto's: CHD

CHD Eefting uit Ter Apel introduceert de CHD FG 5300, een getrokken veldspuit met een vernieuwde hefmast.

De Nederlandse fabrikant van landbouwveldspuiten CHD Eefting uit Ter Apel (Dr.) heeft een nieuwe getrokken veldspuit gebouwd. De CHD FG 5300 getrokken veldspuit is de opvolger van de FG 5200 en is verkrijgbaar met tankvolumes van 5.300 en 6.000 liter.

Hefmast

In de vernieuwde hefmast is een ander profiel gekomen, wat volgens de fabrikant moet zorgen voor een soepele en stabiele werking, ook op oneffen terrein. Tevens moet deze onderhoudsvriendelijker zijn dan het vorige model, omdat de slijtdelen eenvoudiger vervangen kunnen worden.

CHD Eefting

Boomlengte

De boomlengte van de CHD FG 5300 is leverbaar tussen de 21 en 51 meter. Er zijn meerdere breedtes leverbaar. De CHD FG 5200 zal na verloop van tijd worden vervangen door het nieuwe type.

CHD Eefting

Automatisch reinigingssysteem

De CHD FG 5300 getrokken veldspuit is voorzien van het automatische reinigingssysteem (ARS). Dit zorgt ervoor dat de spuitmachine efficiënt na elke toepassing automatisch wordt gereinigd.

De prijs is nog niet bekendgemaakt.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

‘Businesscase Ecorobotix ARA-spotsprayer klopt als een bus’

Met 90 nieuwe afleveringen alleen al dit voorjaar is de gedragen 6 meter brede Ecorobotix ARA-spotsprayer een ongekend succes in Nederland.
Afbeelding artikel

Twee Britse bedrijven ontwikkelen spotsprayer

De Britse bedrijven Techneat engineering en Tillet and Hague hebben een spotsprayer ontwikkeld voor het werken in uien, prei en wortelen.
Afbeelding artikel

John Deere en GUSS Automation presenteren autonome spuitrobot Electric GUSS

John Deere en GUSS Automation tonen Electric GUSS, de eerste autonome en volledig elektrisch aangedreven spuitrobot ter wereld.
Beheer
WP Admin