fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Toekomst CHD Eefting gewaarborgd

Vader(78) en dochter(49) Eefting, samen aan het roer bij CHD Eefting

Hoewel Albert Eefting (78), nog aan het roer blijft als directeur van CHD Eefting in Ter Apel, is met de intrede van zijn dochter (Ingrid Eefting) in het bedrijf de toekomst gewaarborgd.

Waarom deze stap?

“Pa is altijd directeur geweest maar een opvolger is nooit gevonden. We kregen veel vragen uit de markt wat er met CHD zou gaan gebeuren als hij het werk niet meer kan doen. We moesten wat doen met deze signalen en zekerheid bieden aan onze klanten, personeel en overige relaties.”

En toen kwam jij in beeld?

“Van een afstandje heb ik het bedrijf natuurlijk gevolgd en ben ik ook altijd trots geweest op wat er is opgebouwd. Vorig jaar hebben mijn ouders mij gevraagd om 1 dag in de week te komen werken voor de administratie. Deze kans heb ik aangegrepen om inzicht te krijgen in het bedrijf. Mijn moeder had zich vanwege haar leeftijd teruggetrokken en we vonden het belangrijk dat een familielid toezicht ging houden op het bedrijf. Ik was wel ontzettend verbaasd dat ze mij gevraagd hebben.”

Was dat geen logische stap?

“(Lachend) Mijn vader is wel wat conservatief. Hij had het idee dat niemand een veldspuit van een vrouw zou kopen. Als ik mee wilde naar de agritechnica zei hij (in plat Gronings) dat ik beter thuis voor de kinderen kon zorgen. Daar is dus toch iets in veranderd.”

En je deed ook ander werk

“Ja ik was actief in zowel profit- als non-profit bedrijven en de politiek. Maar in het afgelopen jaar is mijn rol binnen CHD gegroeid. Van een dag in de week ging ik me langzamerhand ook bezighouden met andere zaken in het bedrijf. In mijn werk ben ik altijd bezig geweest met optimaliseren van werkwijzen en processen dus al snel ging ik daar ook binnen CHD mee aan de slag. Het was in het begin was het wel even wennen. Mijn vader is natuurlijk gewoon mijn vader, maar ook mijn directeur. Maar gelukkig ging dat al snel heel goed en ik voel me als een vis in het water in dit bedrijf. We houden elk met onze eigen taken bezig, waarbij ik de interne zaken oppak.”

En hoe ziet de toekomst er uit?

“Ik wil graag schaalvergroten. Dus meer dealers en de markt vergroten. Ik begin met het verbeteren en verbreden van de marketing. We mogen wel wat actiever naar buiten treden met de boodschap dat we zeer goede veldspuiten bouwen, maatwerk en goede service leveren. Die Drentse-/ Groningse bescheidenheid mag wat mij betreft wel wat minder.

We hebben zo’n mooi bedrijf waarin kwaliteit en innovatie voorop staan. Die innovatie wil ik ook wat meer naar buiten brengen. We richten ons op precisielandbouw door meer plantgericht te gaan spuiten.”

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

A.C.A. de Jong bouwt ACA gestuurde schuifas

Mechanisatiebedrijf A.C.A. de Jong brengt een gestuurde schuifas voor enkelassige breedstrooiers of mesttanks op de markt.
Afbeelding artikel

Sectiebesturingssysteem SmartControl USC voor werktuigen

Homburg-Holland brengt sectiebesturingssyteem SmartControl USC voor werktuigen op de markt, dat maximaal 48 secties aanstuurt.
Afbeelding artikel

Video | Agrifac presenteert zelfrijdende veldspuit Condor Vanguard

TREKKER maakt een proefrit met de zelfrijdende veldspuit Condor Vanguard van spuitenfabrikant Agrifac.
Beheer
WP Admin