fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Voorlader voor Oostenrijkse Syn Trac-systeemtrekker

De Oostenrijkse machinefabrikant Syn Trac levert vanaf heden ook voorladers voor de multifunctionele Syn Trac-systeemtrekkers. - Foto: Syn Trac

Machinefabrikant Syn Trac in Bad Goisern, Oostenrijk, levert nu ook een voorlader voor de multifunctionele Syn Trac-systeemtrekkers.

Naast een zwanenhals-dumper of een derde aangedreven as is er ook een voorlader verkrijgbaar voor Syn Trac-systeemtrekkers. De in Oostenrijk gebouwde systeemtrekker is voorzien van een 420 sterke Cat-motor, een hydrostatisch-mechanische transmissie tot 80 km/u en heeft ruimte voor drie aanbouwdelen. Als een echte systeemtrekker heeft de Syn Trac vier even grote wielen die alle vier meesturen, en een cabine in het midden.

Knikpunt in giek

Het opvallendste aan de constructie van de door Syn Trac ontwikkelde voorlader is een knikpunt in de giek. Met dat knikpunt kan de voorlader als het ware dubbelvouwen. Met een ingeklapte voorlader rust de bak kort vóór de trekker. Als je met de voorlader duwt (denk aan het drukken van een bak in een hoop grond), komen de krachten niet op de giek maar op de montageplaat. De voorlader wordt namelijk met een snelwisselsysteem aan de voorkant van de trekker gemonteerd, of erin geschoven.

Lees verder onder de video

Tot 5 meter hefhoogte

Met de voorlader wordt een hefhoogte van 5 meter gerealiseerd. De uitkiephoogte is 4,5 meter met een kiephoek van 30 graden. Volgens Syn Trac heeft de voorlader een hefvermogen van 4,4 ton.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Terex TL120-wiellader is simpel en degelijk, maar krappe cabine

TREKKER neemt een TL120-wiellader op de korrel. We vertellen je over de uitvoeringen en waarop te letten bij aanschaf van een...
Afbeelding artikel

Koppel je voorlader in een handomdraai aan met Faster-snelkoppelsysteem

Met een snelkoppelsysteem aan de voorlader koppel je in één beweging alle hydrauliek aan en af zonder morsen en zonder fouten.
Afbeelding artikel

Blog | ‘Elektrificatietrend bij verreikers en shovels? Vergeet diesel niet’

Hoe zit het met elektrische varianten van shovels en verreikers? Moeten we ons hier op focussen en de dieselvarianten maar vergeten?
Beheer
WP Admin