fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Vervaet Quad XL: 40 kuub mest in één keer mee

De Quad XL is in feite is een Quad 550-mestzelfrijder, die is gekoppeld aan een getrokken mesttank. - Foto's: Chris Lockwood

De Zeeuwse machinefabrikant Vervaet breng de Quad XL op de markt. Deze combinatie bestaat uit een Quad-zelfrijder met een 18 kuub grote getrokken mesttank. De combinatie neemt 40 kuub mest mee.

In feite is de Vervaet Quad XL een Quad 550-mestzelfrijder gekoppeld aan een getrokken mesttank. Zo neemt de Quad XL-zelfrijder in totaal 40 kuub mest in één keer mee. Vervaet verkocht al twee van dit soort combinaties in het Verenigd Koninkrijk. Daar worden de Quad XL-zelfrijders gebruikt om te bemesten vanuit spuitsporen (tramlines). De Britse klanten kiezen voor de grotere tankinhoud, omdat zij zo in een keer een vrachtwagen die mest aanvoert (ruim) leeg kunnen zuigen.

Lees verder onder de foto

Vervaet heeft al twee Quad XL-zelfrijders verkocht in het Verenigd Koninkrijk. De Britse klanten kiezen voor de grotere tankinhoud, omdat zij zo in een keer een vrachtwagen die mest aanvoert (ruim) leeg kunnen zuigen.

Vervaet heeft al twee Quad XL-zelfrijders verkocht in het Verenigd Koninkrijk. De Britse klanten kiezen voor de grotere tankinhoud, omdat zij zo in een keer een vrachtwagen die mest aanvoert (ruim) leeg kunnen zuigen.

Belgische mesttank

Vervaet heeft de 18 kuub grote mesttank in samenwerking met de Belgische fabrikant Dezwaef ontwikkeld. De mesttank is los te gebruiken van de zelfrijder. Vervaet laat echter weten de mesttanks niet los te gaan verkopen.

Lees verder onder de foto

De mesttank is wel los te gebruiken van de zelfrijder, maar Vervaet laat weten de mesttanks niet los te gaan verkopen.

De mesttank is wel los te gebruiken van de zelfrijder, maar Vervaet laat weten de mesttanks niet los te gaan verkopen.

Spoorvolgende mesttank

De mesttank is uitgerust met een extra centrifugaalpomp voor het vullen en legen. De bediening van de mesttank verloopt via het touchscreenscherm van de Quad 550. De mesttank is voorzien van viermaal 800/70R38-banden en elektronische besturing. Daarmee volgt de mesttank het spoor van de zelfrijder. Er hangt een 36 meter brede Vogelsang SwingMax-bemester achter.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Optimaal toepassen van mesttechniek op Grasdag 2024

Je wilt elke kilo stikstof zoe goed mogelijk benutten. Op Grasdag 2024 daarom aandacht voor mesttechniek en de praktische kant van...
Afbeelding artikel

Loonwerker: ‘Schijvenbemester kan het best overweg met gewasresten’

Loon- en grondverzetbedrijf Van de Peppel werkt met een Toric-schijvenbemester, Ideaal voor bemesten van percelen met groenbemester of gewasresten.
Afbeelding artikel

Onderhoud van de mestpomp? Zo gaat dat in de praktijk

Mest in de tussenkamer, een mestpomp die niet wil pompen. Wat kun je voorkomen en welke onderdelen van de mestpomp vervang...
Beheer
WP Admin