fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Lezer van de maand: Giel van Rooij

Giel van Rooij in Elsendorp (N.-Br.) heeft een International 956 XL en John Deere 6420 in zijn bezit. Hij gebruikt zijn International 956 XL nog steeds. "Hij staat op smalle wielen, ik gebruik ’m voor het mais zaaien.” - Foto: Bert Jansen

TREKKER-lezer Giel van Rooij is gewasadviseur bij agrarisch toeleverancier Vlamings. Hij begon ooit met een International D430. Later kwamen er grotere Internationals, waaronder een 956 XL. In 2002 kocht hij een John Deere 6420.

Teeltadviseur, dat is met plantjes. Waarom dan een abonnement op TREKKER?

“Ik had in het verleden een baan in het loonwerk. Of laat ik nog iets verder teruggaan: ik kwam veel op een boerderij. Daar jong begonnen met werk als ploegen, in die tijd natuurlijk nog met kleiner materieel. Eind jaren zeventig hielp ik ook mee bij mijn oom, en later begon ik bij een loonwerker. Ons melkvee is al lang geleden verdwenen, er kwam akkerbouw. Tegenwoordig leg ik, naast mijn werk als gewasadviseur bij Vlamings, nog maisproefvelden voor ze aan. En ik houd zoogkoeien, Lakenvelders, en Belgische trekpaarden.”

Van vroeger uit nog een favoriet merk?

“Het is ooit begonnen met een International D430. Dat is echt basistechniek. Later kwamen er grotere Internationals, waaronder een 956 XL. Die heb ik nog steeds. Hij staat op smalle wielen, ik gebruik ’m voor het mais zaaien. Hopelijk is in de toekomst tijd om hem eens keurig op te knappen.”

Dus het is rood in Elsendorp?

“In 2002 kwam er ook een John Deere 6420, een viercilinder. Een uitstapje, ik was na de 1255 uitgekeken op Case IH. En mijn zoon is JD-fan. Ik ben trouwens ook vanaf het begin lid van de L.C.N. (Landbouwminiaturen Club Nederland, red.). Er staan hier aardig wat geelgroene en rode miniaturen. Mijn zoon verbouwt ze ook, ikzelf heb daar geen tijd voor.”

Nog meer trekkerliefhebberij?

“Vlakbij, in Boekel, is elke eerste week van augustus de TOT-rit. Dat staat voor Toer Open Tractor, dus trekkers zonder cabine. Zes- tot zevenhonderd doen er mee, een rit van zo’n 50 kilometer met duizenden mensen langs de route. Mijn trekkers met cabine mogen niet meedoen, maar een kennis heeft een Inter 633 die vrijwel niet uit de stalling komt. Daar mag ik dan mee rijden!”

Auteur: Eric Wientjes

Ken je deze ‘lezers van de maand’ al?

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

​Lezer van de maand: Michiel Drummen

TREKKER-lezer en akkerbouwer Michiel Drummen heeft drie New Holland-trekkers, een Renault en zijn grote liefde: een Unimog U 1000 uit 1977.
Afbeelding artikel

Lezer van de maand: Jarno Hofsteenge

TREKKER-lezer Jarno Hofsteenge werkt als vertegenwoordiger maar is van huis uit monteur. Hij sleutelt graag aan zijn Deutz-Fahr Agrostar.
Afbeelding artikel

Lezer van de maand: Gemko van Schaick

Gemko van Schaick is zelfstandig aannemer en werkt met drie minigravers, een minishovel en een Deutz-Fahr van 110 pk met kieper.
Beheer
WP Admin