fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Gespot: prototype John Deere giga kniktrekker

Op Facebook circuleren foto's van een nieuwe, grotere kniktrekker van John Deere. Op de motorkap van het prototype lijkt het typenummer 9RX 690 te staan. - Foto: Tractorum.it

De Amerikaanse machinefabrikant John Deere werkt aan een nieuwe, veel grotere kniktrekker. Op de motorkap van het prototype lijkt het typenummer 9RX 690 te staan. Dat blijkt uit foto’s van het prototype die op Facebook circuleren.

Op Facebook circuleren spionagefoto’s van een prototype kniktrekker van John Deere. Op de foto’s is duidelijk te zien dat het gaat om een grotere kniktrekker dan de huidige 9RX-serie. Op de motorkap van het prototype lijkt het typenummer 9RX 690 te staan.

Ruim 800 pk vermogen

Volgens geruchten is de kniktrekker uitgerust met een 18 liter grote John Deere-motor die ruim 800 pk levert. Ter indicatie: het huidige topmodel 9RX 640 is voorzien van een 13,6 liter motor die tot 691 pk gaat.

Lees verder onder de Facebook-post

Op de foto’s is verder te zien dat de trekker dezelfde cabine heeft als de huidige 9RX-serie. Wel is er een extra traptrede. John Deere heeft de dieseltank nu onder de cabine geplaatst. De motorkap is fors langer dan het huidige model. Ook zijn de rupsen een stuk groter.

Auteur: Bob Karsten

De spionagefoto's van de John Deere-kniktrekker zijn wat wazig. Toch kun je het typenummer op de motorkap ontcijferen: 9RX 690. - Foto's: Tractorum.it

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Welke klassieke trekker wordt jouw poster?

Jij kiest welke klassieke trekker op de poster komt die we meesturen met een volgende editie van TREKKER magazine.
Afbeelding artikel

Wil jij deze New Holland T7.300 testen?

TREKKER is op zoek naar een enthousiaste, kritische tester die de New Holland T7.300 wel eens wil proberen.
Afbeelding artikel

David Brown-trekkers blikvangers op jubileumshow LMB Oosterhof

LMB Oosterhof toonde tijdens zijn 50-jarig jubileumshow twee bijzondere David Brown-trekkers. Echt blikvangers!
Beheer
WP Admin