Terug naar nieuwsoverzicht

Meer pk’s en nieuwe cabine op John Deere 9R

John Deere geeft de 9R-serie een update met meer pk’s en een vernieuwde cabine. Het vermogen ging met zo’n 20 pk omhoog. De cabine vonden we al op de 7- en 8-series en zit nu dus ook op de 9R. Ook heeft de fabrikant de standaardfabrieksgarantie verdubbeld tot twee jaar of 2000 uren.

Bijna alle trekkers uit de John Deere 9R-serie hebben de nieuwe 13,6 liter John Deere-motor, die ook in de X9-maaidorsers zit. Dit geldt niet voor de 640 pk topmodellen, die nog steeds worden aangedreven door de 15 liter Cummins-motoren. Om het grote motorvermogen op de grond over te brengen, bieden alle modellen extra ballastopties die een brutogewicht van 30,4 ton mogelijk maken.

Nieuwe cabine

De voor de 9R, 9RT en 9RX ontwikkelde ophangingssystemen moeten zorgen voor comfortabel rijgedrag. De HydraCushion-voorasvering is nu beschikbaar voor alle 9R-modellen, terwijl de nieuwe cabinefuncties dezelfde zijn als die geïntroduceerd op de nieuwe 7- en 8-series die op Agritechnika 2019 zijn gelanceerd.

John Deere’s gps ontvanger, de StarFire 6000, is geïntegreerd in het cabinedak en wordt standaard meegeleverd, samen met de 4600 CommandCenter-display, volledige AEF ISOBUS-compatibiliteit en AutoTrac-activering. John Deere biedt ook een volledig activeringspakket voor maximale automatisering voor een meerprijs van € 1500. Dit omvat onder andere automatisch keren, sectiecontrole, variabele snelheidscontrole en passieve werktuiggeleiding.

Garantie en onderhoud

De fabrikant heeft de standaardfabrieksgarantie verdubbeld tot twee jaar of 2000 uren. Ook zijn de onderhoudsintervallen verlengd; de nieuwe ventilator wordt nu bijvoorbeeld om de 5000 bedrijfsuren onderhouden, net als de torsiedemper.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

John Deere HarvestLab-sensor ook leverbaar op maaidorsers

De HarvestLab 3000-NIR-sensor van John Deere is nu ook ook geschikt voor gebruik op maaidorsers.
Afbeelding artikel

John Deere kondigt elektrische en autonome trekker aan voor 2026

De volledig elektrische en autonome John Deere 100 pk-trekker rijdt op batterijen.
Afbeelding artikel

Autonome elektrische John Deere in 2026 op Australische markt

John Deere is van plan om zijn autonome elektrische trekker in 2026 in Australië op de markt te brengen.
Beheer
WP Admin