fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Gespot: prototype Fendt 600-serie?

Deze foto is gemaakt door een lezer van het Duitse vakblad Profi. Hierop is te zien dat deze Fendt een prototype (uit de 600-serie?) is in een verder gevorderd stadium. - Foto: Profi

De Duitse trekkerfabrikant Fendt werkt aan een nieuwe trekkerserie. Dat blijkt uit spionagefoto’s van een prototype. Geruchten in de markt duiden er op dat Fendt een nieuwe 600-serie gaat lanceren.

Vorig jaar circuleerden al beelden op het internet van het model. Onlangs kwam er een nieuwe foto bij van het prototype dat nu in een verder gevorderd stadium lijkt te zijn. Op de motorkap lijkt de typeaanduiding ‘716’ te staan. Al duiden geruchten in de markt er op dat Fendt een nieuwe 600-serie gaat lanceren. Een lezer van het Duitse vakblad Profi maakte de foto.

5 liter viercilinder?

De nieuwe serie van Fendt lijkt qua uiterlijk sterk op de in 2022 geïntroduceerde 700 Gen7-serie. Welke techniek er precies schuil gaat in het prototype, is niet bekend. Die techniek zou overeenkomsten kunnen hebben met de 700 Gen7-serie, aangezien zustermerk en motorbouwer Agco Power zou werken aan een 5 liter grote viercilinderversie van de AP75-motor.
Wellicht dat Fendt de nieuwe trekker presenteert op vakbeurs Agritechnica, die in november wordt gehouden in het Duitse Hannover.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Keert trekkerfabrikant Ursus terug?

De Poolse trekkerfabrikant Ursus lijkt terug te komen. Ursus bouwt volgens een Poolse website aan een 25-pk sterke trekker, de Ursus...
Afbeelding artikel

Ronnie Smits (Aeres): ‘Unieke studie landbouw én techniek’

​Aeres start met de studie AgroTechniek en Engineering. Studieleider Ronnie Smits legt uit waarom dit een unieke en kansrijke studie is.
Afbeelding artikel

Proefrit met prijsgunstige Solis S90 Shuttle XL uit India

TREKKER maakt een proefrit met een nieuwe gunstig geprijsde Solis S90 cabrio met voorlader met balenklem. Wat zijn de voor- en...
Beheer
WP Admin