fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Gespot: prototype Fendt 600-serie?

Deze foto is gemaakt door een lezer van het Duitse vakblad Profi. Hierop is te zien dat deze Fendt een prototype (uit de 600-serie?) is in een verder gevorderd stadium. - Foto: Profi

De Duitse trekkerfabrikant Fendt werkt aan een nieuwe trekkerserie. Dat blijkt uit spionagefoto’s van een prototype. Geruchten in de markt duiden er op dat Fendt een nieuwe 600-serie gaat lanceren.

Vorig jaar circuleerden al beelden op het internet van het model. Onlangs kwam er een nieuwe foto bij van het prototype dat nu in een verder gevorderd stadium lijkt te zijn. Op de motorkap lijkt de typeaanduiding ‘716’ te staan. Al duiden geruchten in de markt er op dat Fendt een nieuwe 600-serie gaat lanceren. Een lezer van het Duitse vakblad Profi maakte de foto.

5 liter viercilinder?

De nieuwe serie van Fendt lijkt qua uiterlijk sterk op de in 2022 geïntroduceerde 700 Gen7-serie. Welke techniek er precies schuil gaat in het prototype, is niet bekend. Die techniek zou overeenkomsten kunnen hebben met de 700 Gen7-serie, aangezien zustermerk en motorbouwer Agco Power zou werken aan een 5 liter grote viercilinderversie van de AP75-motor.
Wellicht dat Fendt de nieuwe trekker presenteert op vakbeurs Agritechnica, die in november wordt gehouden in het Duitse Hannover.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

NPPL-deelnemers testen autonome Fendt 716

NPPL-deelnemers testen dit jaar een Fendt 716 met iQuus Autonomy op initiatief van Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) en Wageningen UR.
Afbeelding artikel

Agco in 2023 marktleider in krimpende Europese trekkermarkt

Het Agco-concern verkocht in 2023 de meeste trekkers in Europa, gevolgd door CNH Industrial. John Deere is als merk het grootste....
Afbeelding artikel

Deutz-Fahr introduceert budgetversie van 5-serie

De Duitse trekkerfabrikant Deutz-Fahr brengt een nieuwe budget-trekkerserie op de markt: de 5 Keyline.
Beheer
WP Admin