fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Fendt presenteert nieuwe 700-serie met Agco Power-motor

De trekkers zijn voorzien van een nieuwe Agco Power-zescilinder met 7,5 liter motorinhoud. Foto: Bob Karsten

Trekkerfabrikant Fendt heeft donderdag 25 augustus in het Duitse Wadenbrunn zijn nieuwe 700-serie gepresenteerd. Deze zevende generatie 700 bestaat uit vijf modellen van 203 tot 303 pk. Er ligt een nieuwe Agco Power-zescilinder in met 7,5 liter inhoud. De trekkers hebben een gesplitste aandrijflijn zoals in de grotere series.

Deze zevende generatie Fendt 700-serie bestaat uit vijf modellen. Het kleinste model is de 203 pk sterke 720, het nieuwe topmodel is de 728 met 303 pk.

De trekkers zijn voorzien van een nieuwe Agco Power-zescilinder met 7,5 liter motorinhoud. Net als de grotere 900 en 1000-serie werkt dit motorblok volgens een laag motortoerentalconcept en met een hydraulisch aangedreven koelventilator. Ook is het motorblok voorzien van het zogenoemde DynamicPerformance.

Lees verder onder de foto

De trekkers zijn net als de grotere series voorzien van een gesplitste aandrijflijn. De achteras en vooras worden elk door een eigen hydromotor aangedreven.

De trekkers zijn net als de grotere series voorzien van een gesplitste aandrijflijn. De achteras en vooras worden elk door een eigen hydromotor aangedreven.

Gesplitste aandrijflijn

De trekkers zijn net als de grotere series voorzien van een nieuwe Vario-transmissie met een gesplitste aandrijflijn. De achteras en vooras worden elk door een eigen hydromotor aangedreven. Dat maakt een ‘pull-in-turn-effect’ mogelijk; de vooras trekt de trekker door de bocht. Volgens Fendt maakt dit, in combinatie met een wespentaillevorm rond de voorwielen, dat de trekker een draaicirkel heeft van 11 meter. Deze draaicirkel zou gelijk zijn aan die van de compactere Fendt 500-serie.

Met de nieuwe transmissie is ook het knopje voor de voorwielaandrijving komen te vervallen. De voorwielaandrijving werkt voortaan automatisch en variabel. De trekker rijdt maximaal 60 km/u.

Nog een paar details: de trekkers wegen 8.800 kilo en zijn leverbaar met het geïntegreerde VarioGrip-luchtdrukwisselsysteem. Er passen achterbanden onder tot 2,05 meter hoogte. De stoel is elektrisch verstelbaar met geheugenstanden en voorzien van een massagefunctie. De nieuwe serie is leverbaar met vlakdichtende hydrauliekkoppelingen voor en achter.

Op termijn vervangt deze 700-serie de 800-serie. De trekkers zijn halverwege 2023 leverbaar in Nederland. De trekker is ook te zien op vakbeurs AgroTechniek Holland in september in Biddinghuizen (Fl.).

Auteur: Bob Karsten

Bekijk en vergelijk meer Fendt-trekkers op Trekkeronline

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Gangbare trekker is nog lang niet uit beeld

Onbemande autonome machines zijn in de toekomst van groot belang voor de landbouw, maar de gangbare trekker is nog niet weg...
Afbeelding artikel

BLOG | ‘Petje af voor voor de bikkels in de Baltics’

TREKKER-redacteur Bob Karsten heeft respect voor wat boeren in de Baltische Staten in drie decennia hebben klaargespeeld. ‘Petje af voor die...
Afbeelding artikel

Argo Tractors opent nieuwe fabriek in Italië

Argo Tractors heeft een nieuwe fabriek geopend in Campagnola Emilia (It.). Daar produceert het versnellingsbakken voor trekkermerken Landini en McCormick.
Beheer
WP Admin