fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Deutz-Fahr stelt nieuwe smalspoortrekker 5080 Ecoline voor

Smalspoortrekkerserie 5080 Ecoline bestaat uit één model. De trekker is leverbaar in drie uitvoeringen met verschillende breedtes. - Foto's: Deutz-Fahr

De Duitse trekkerfabrikant Deutz-Fahr komt met een nieuwe smalspoortrekker: de 5080 Ecoline. Het gaat om één model, dat leverbaar is in drie breedtes.

Deutz-Fahr bouwt smalspoortrekkers in het Italiaanse Treviglio. Aan het assortiment wordt smalspoortrekker 5080 Ecoline toegevoegd. De trekker is verkrijgbaar als cabriomodel of met vierstijlencabine. Er zijn drie uitvoeringen met verschillende breedtes:

  • DV: 1,16 tot 1,32 meter

  • DS: 1,26 tot 1,46 meter

  • DF: 1,44 tot 1,63 meter

Smalspoortrekkerserie 5080 Ecoline krijgt een bestaan naast de traploze 5-serie TTV en de 5-serie met powershifttransmissie.

Hydraulische klepstoters

De 5080 Ecoline heeft een maximaal 76 pk sterke FARMotion 35-motor. Dat is een driecilindermotor met 2,9 liter motorinhoud. Het motorblok voldoet aan de Fase 5-emissienorm, zonder gebruik van AdBlue. Het blok is voorzien van hydraulische klepstoters, waardoor kleppenstellen niet meer nodig is. Deutz-Fahr laat weten dat het motorolieverversingsinterval 600 uur is.

Separate pomp

Wat betreft transmissies kun je kiezen uit een mechanische of hydraulische omkeerschakeling en een volledig mechanische (30/15) of powershifttransmissie (45/45). De trekkers met hydraulische omkeerschakeling zijn ook leverbaar met een Stop&Go-functie waarmee de trekker automatisch (ont)koppelt bij remmen tot stilstand.

Lees verder onder de foto

Qua transmissies is er keuze uit een mechanische of hydraulische omkeerschakeling en een volledig mechanische (30/15) of powershifttransmissie (45/45).

Qua transmissies is er keuze uit een mechanische of hydraulische omkeerschakeling en een volledig mechanische (30/15) of powershifttransmissie (45/45).

Dan de hydrauliek; er is een pomp van 54 l/min of optioneel een pomp met 64 l/min opbrengst – een separatiepomp voor de stuurinrichting (45 l/min) is altijd aanwezig. De hefinrichting tilt afhankelijk van de uitvoering 2.600 of 2.800 kilo en is verkrijgbaar met mechanische of elektronische bediening.

De smalspoortrekker is optioneel uit te rusten met onafhankelijke voorasvering en remschijven op alle vier de wielen. De 5080 Ecoline is leverbaar vanaf € 62.500. De eerste trekker komt in juli naar Nederland.

Auteur: Bob Karsten

Op zoek naar een gebruikte smalspoortrekker van Deutz-Fahr? Kijk op Traktorpool.nl

Smalspoortrekker 5080 Ecoline is optioneel leverbaar met onafhankelijke voorasvering en remschijven op alle vier de wielen.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Hägele levert app-bediening voor Cleanfix-omkeerventilator

Met de Cleanfix-omkeerventilator-app van de Duitse fabrikant Hägele kun je omkeer-intervallen instellen of pauzeren.
Afbeelding artikel

Akkerbouwer blijft trouw aan zijn mechanische trekkers

Het machinepark van akkerbouwer Izak Buijs stamt deels uit de jaren zestig. Niettemin bewerkt Buijs 40 ha met deze mechanische trekkers.
Afbeelding artikel

Video | Akkergiganten: Case-IH Steiger 400

Akkergigant Case-IH Steiger 400 met 400 pk trekt een 6 meter brede He-Va-woeler probleemloos over de Groningse akkers.
Beheer
WP Admin