Terug naar nieuwsoverzicht

Fase 5-motor voor Deutz-Fahr-smalspoor met schakelbak

De nieuwe 5DF/DV/DS-serie is in verschillende afmetingen leverbaar, passend voor boomgaard-, wijngaard-, landschap- en gemeentelijke toepassingen. Foto's: Deutz-Fahr.

Trekkerfabrikant Deutz-Fahr introduceert de 5DF/DV/DS-series smalspoortrekkers met Fase 5-motoren. Deze zijn ontworpen voor boomgaard-, wijngaard-, landschaps- en gemeentelijke toepassingen.

Trekkerbouwer Deutz-Fahr komt met een nieuwe 5DF-, 5DV- en 5DS-serie smalspoortrekkers. De typeaanduiding DF, DV en DS staan voor de verschillende afmetingen; me maximale breedte bedraagt 1.166 tot 1.671 mm. De zogeheten FARMotion 35 en FARMotion 45 drie- en viercilindermotoren voldoen nu aan Fase 5-emissienorm. Het nominale motorvermogen ligt tussen 86 en 100 pk. Het topmodel levert maximaal 116 pk.

Nieuwe cabine

Nieuw is de vierstijlen cabine met daarin een vlakke vloer. Het stuur, inclusief dashboard, is in hoogte en hoek verstelbaar. Een categorie 4 filtratiesysteem is geïntegreerd in het dak, zodat de chauffeur beschermd is bij toepassing van gewasbeschermingsmiddelen. Verder zijn er verstelbare achteruitkijkspiegels, een Bluetooth-radio, smartphonehouder en is er een LED-verlichtingspakket.

Lees verder onder de foto

De cabine heeft een vlakke vloer en een verstelbaar stuur en dashboard.

De cabine heeft een vlakke vloer en een verstelbaar stuur en dashboard.

Ruime keuzes in transmissies

De transmissies variëren van een mechanische 12/12-versnellingsbak met mechanische omkeer, tot een 45/45-transmissie met drietrapspowershift en elektrische omkeerschakeling onder het stuur. Maximum rijsnelheid is 40 km/uur, wat de transmissie met vijf versnellingen bereikt met een gereduceerd toerental. De trekkers zijn verder voorzien van Stop&Go, stilstaan met ingetrapt rempedaal, en een ontkoppelknop op de versnellingshendel.

Twee hydraulische circuits

De hydrauliekopbrengst voor hef en hydraulieksysteem bedraagt 68 l/min. Daarnaast is er een tweede hydraulisch circuit voor een stuursysteem en hulpvoorzieningen van maximaal 40 l/min opbrengst. Twee dubbelwerkende ventielen achterop is standaard, tot vijf ventielen achter is mogelijk. De hefcapaciteit bedraagt 3.130 kg voor 5DF-modellen en 2.600 kg voor 5DS- en 5DV-versies. Optioneel kan deze tot 3.940 kg worden verhoogd. De frontheft tilt 1.500 kg.

De nieuwe, onafhankelijk geveerde, vooras past de mate van vering aan op de rijsnelheid en de stuurhoek. De software regelt compressie en stijfheid van de voorasophanging, wat zorgt voor een korte remafstand en betere balans in bochten.

De trekker is vanaf nu te bestellen. Brutoprijs van het 5DS-model, de meest voorkomende in Nederland, begint vanaf €74.790.

Er zijn twee hydraulische circuits. Eén voor hef en hydraulische functies en de ander voor stuursysteem en hulpvoorzieningen.

Er zijn twee hydraulische circuits. Eén voor hef en hydraulische functies en de ander voor stuursysteem en hulpvoorzieningen.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Proefrijden met Deutz-Fahr 6130.4 RVshift: een topper met trucage

De Deutz-Fahr 6130.4 RVshift is een lichte viercilinder en technisch gezien gewoon een TTV. Hoog tijd voor een proefrit.
Afbeelding artikel

Deutz-Fahr stelt nieuwe smalspoortrekker 5080 Ecoline voor

Deutz-Fahr komt met een nieuwe smalspoortrekker: de 5080 Ecoline. Het gaat om één model dat leverbaar is in drie breedtes.
Afbeelding artikel

Deutz-Fahr bouwt nieuw kantoorpand van € 6,4 miljoen

Deutz-Fahr investeert € 6,4 miljoen in een nieuw kantoorpand in Lauingen (D.) dat eind 2023 wordt opgeleverd.
Beheer
WP Admin