fbpx
Terug naar video overzicht

Video | In bedrijf stellen van eerste Stanhay-precisiezaaimachines

Importeur Homburg Holland is sinds vorig jaar importeur van de Britse Stanhay-precisiezaaimachines. Dit jaar zijn de eerste elektrisch aangedreven Stanhay-precisiezaaimachines in bedrijf gesteld. Met de precisiezaaier kun je onder meer rode bieten zaaien. In dit geval twee rijen bieten per zaaielement. John Evans van Stanhay informeert medewerkers van Homburg over de afstelmogelijkheden van de Stanhay-precisiezaaimachine. Zeker in het begin van het zaaiwerk is het een kwestie van regelmatig controleren. De zaaiafstand stel je eenvoudig in op de terminal. Ook de afstelling van de afstrijkers is door toepassing van camera’s op de zaaielementen via een beeldscherm te controleren. De juiste zaaidiepte controleren en afstellen blijft handwerk.

Auteur: Martin Smits

Beheer
WP Admin