fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Ufkes Greentec bundelt krachten met Bos Bolsward

Ufkes Greentec, bekend van zijn houtversnipperaars en stobbenfrezen, neemt een belang in Bos Bolsward, dat bekend is van zijn kilverbakken. De fabrikanten willen gebruikmaken van elkaars kennis en capaciteiten bij (door)ontwikkelingen. - Foto: Bos Bolsward/Ufkes Greentec

Sinds 1 april werkt Ufkes Greentec, fabrikant van houtversnipperaars en stobbenfrezen, samen met Bos Bolsward, fabrikant van machines voor bermonderhoud en kilverbakken.

Ufkes Greentec in Drachten (Fr.) heeft een belang genomen in het eveneens Friese bedrijf Bos Bolsward. Bos Bolsward bouwt machines voor grondverzet, egalisatie en sloot- en bermonderhoud. Ufkes Greentec levert machines voor boomonderhoud en bomenrooien. Beide bedrijven hebben vanaf 1 april hun krachten gebundeld.

Zelfstandig opereren, samen technieken doorontwikkelen

Door de samenwerking willen de bedrijven hun netwerk en capaciteit uitbreiden en gezamenlijke ontwikkelingen efficiënter uitvoeren. Door het toepassen van gemeenschappelijke technieken en besturingssystemen willen de bedrijven stappen maken in nieuwe ontwikkelingen en doorverbeteringen. Beide bedrijven hebben samen 90 fulltime medewerkers in dienst.

Ufkes Greentec en Bos Bolsward blijven zelfstandig opereren. Op het gebied van engineering, verkoop, productie en service maken ze gebruik van elkaars capaciteiten.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Forse uitbreiding productieruimte Dewulf in Winsum

Dewulf breidt de productieruimte in Winsum (Fr.) fors uit. De bouw van een nieuwe productiehal ter grootte van 6.000 m2 start...
Afbeelding artikel

Amazone neemt Braziliaanse strooierfabrikant MP Agro over

De Duitse werktuigenfabrikant Amazone neemt MP Agro over. Deze Braziliaanse fabrikant produceert voornamelijk kunstmeststrooiers.
Afbeelding artikel

Gerrit Marx wordt nieuwe CEO van CNH Industrial

Gerrit Marx wordt per 1 juli dit jaar CEO bij CNH Industrial, het moederbedrijf van trekkermerken New Holland, Case IH en...
Beheer
WP Admin