fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Bos Bolsward aan de slag met maai-hakselaar

Bos Konstruktie en Machinebouw uit het Friese Bolsward is producent en leverancier van de Rema maai-hakselaar. De maai-hakselaar is bedoeld voor aanbouw aan maaiarmen die gebruikt worden in het bermonderhoud.

Het gras wordt gemaaid met een schijvenmaaier die voorzien is van een viertal schijven. Vervolgens wordt het gras gehakseld. Volgens Bos Konstruktie en Machinebouw heeft dit verschillende voordelen. Bij deze manier van bermonderhoud ontstaat geen zuigende werking zoals bij klepelmaaiers, waardoor er weinig zwerfafval in het maaisel terecht komt. Daarnaast hakselt de maaier het gemaaide gras zodat het beter verwerkbaar is bij composteren, biovergisting of opwaardering tot papier.

Luchtgordijn beschermt insecten

Om tijdens het maaien insecten te behouden is de maai-hakselaar optioneel te voorzien van luchtondersteuning. Dit systeem zorgt doormiddel van een luchtgordijn dat insecten verjaagd worden voordat er gemaaid wordt. Verwacht wordt dat de maai-hakselaar rond de €23.500,- gaat kosten.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

NGM werkt aan een volledig elektrisch bermmaaier

Het Noord-Hollandse bedrijf ‘Next Generation Machinery’ (NGM) werkt aan een volledig elektrische bermmaaier. Het doel is om het voertuig maar liefst...
Afbeelding artikel

Bos bouwt foliebinding op rondebalenpersen

Steeds vaker vragen veehouders expliciet om foliebinding om de ronde baal, in plaats van net. Maar je kunt niet zomaar een...
Afbeelding artikel

Bos Mechanisatie onder Kamps de Wild Holding

De activiteiten van Bos Mechanisatie in Easterein (Fr.) en Harich (Fr.) worden ondergebracht bij Kamps de Wild Holding. Claas- en Amazone-dealer...
Beheer
WP Admin