fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe display G5 CommandCenter in John Deere-trekkerseries

De nieuwe display G5Plus CommandCenter van John Deere biedt datasynchronisatie, JDLink-connectiviteit, toepassing van variabele dosering, sectiecontrole en AutoTracTM-geleiding op alle 6-cilinder trekkermodellen van de series 6R, 7, 8 en 9. - Foto's: John Deere

De Amerikaanse machinefabrikant John Deere bouwt in zijn trekkerseries 6, 7, 8 en 9 een nieuwe display: G5 CommandCenter. Dit scherm heeft een hogere resolutie, snellere gegevensverwerking en een groter schermoppervlak.

De nieuwe display G5 CommandCenter biedt full HD-resolutie, extra geheugen, snellere gegevensverwerking, toepassing van variabele dosering, sectiecontrole, AutoTrac-geleiding en JDLink-connectiviteit op alle zescilinder trekkermodellen van de series 6R-, 7-, 8- en 9. De 12,8 inch display G5 CommandCenter is volgens de fabrikant 33% groter dan de vorige display.

Bekijk en vergelijk trekkermodellen van John Deere op Trekkeronline

JDLink M-modem

Boeren en loonwerkers met een gemengd machinepark blijven via het nieuwe JDLink M-modem profiteren van connectiviteit tussen machines en de Cloud. Volgens John Deere is het nieuwe modem een betaalbaar alternatief voor het JDLink R-modem.

Nieuwe stuurkolom en stuurwiel in 6R-serie

De 6R-trekkerserie beschikt voor modeljaar 2024 over een nieuw ontwerp van de stuurkolom en het stuurwiel. De stoelen zijn bovendien voorzien van een nieuw schokdempingsysteem. Volgens de fabrikant zorgt dit voor meer rijcomfort, vooral tijdens transportwerkzaamheden over de weg.

Grotere stuurcilinder in 7R-serie

De 7R-trekkerserie heeft een nieuw stuursysteem met – volgens John Deere– 50% meer stuurvermogen. Dat wordt mogelijk gemaakt door de grotere stuurcilinders die standaard op alle uitvoeringen van de 7R zijn gemonteerd. Voor meer rijcomfort is de 7R uitgerust met een nieuw stuursysteem waarmee je makkelijker rechtuit kunt rijden. Dit stuursysteem is vergelijkbaar met het nieuwe Automotive Type Stuur-systeem. De zogenoemde reactieve stuurfunctie is te activeren met een sneltoets op de display G5 CommandCenter. Daarnaast heeft John Deere twee extra remschijven aan de voorwielen gemonteerd.

Tekst gaat verder onder de foto

De nieuwe hogeresolutie (HR)-weergave op de hoekstijldisplay op een John Deere 9R-trekker.

De nieuwe hogeresolutie (HR)-weergave op de hoekstijldisplay op een John Deere 9R-trekker.

Alle trekkers van de 7-, 8- en 9-serie hebben een nieuwe hoekstijldisplay met hoge resolutie en een ingebouwde StarFireTM 7000-ontvanger.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Welke klassieke trekker wordt jouw poster?

Jij kiest welke klassieke trekker op de poster komt die we meesturen met een volgende editie van TREKKER magazine.
Afbeelding artikel

Wil jij deze New Holland T7.300 testen?

TREKKER is op zoek naar een enthousiaste, kritische tester die de New Holland T7.300 wel eens wil proberen.
Afbeelding artikel

David Brown-trekkers blikvangers op jubileumshow LMB Oosterhof

LMB Oosterhof toonde tijdens zijn 50-jarig jubileumshow twee bijzondere David Brown-trekkers. Echt blikvangers!
Beheer
WP Admin