fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Mechan International Group neemt Canadese AgWest over

AgWest is dealer van Agco-merken als Challenger, Fendt, MF, Sunflower en White. Ook Rogator, TerraGator en Wilmar zitten in het productassortiment. Tevens heeft het bedrijf exclusieve distributierechten van Claas-combines in de Canadese provincie Manitoba. - Foto: Agco

Mechan International Group, onderdeel van Zweegers Equipment Group, neemt vanaf 1 mei het Canadese AgWest over. AgWest is een grote dealer van landbouwmachines met zes vestigingen verspreid over de Canadese provincie Manitoba.

De overname van AgWest past in de strategie van Mechan International om zich geografisch verder uit te breiden.

Mechan International valt onder Zweegers Equipment Group. Het overkoepelende bedrijf investeert wereldwijd in bedrijven met focus op machines en duurzame oplossingen.

Portfolio Zweegers Equipment Group

Het huidige portfolio van Zweegers Equipment bestaat uit Mechan Holding (Mechan Groep in Nederland, Matermaco in België en Agri-Verde in Italië) en Maskinhandler Indkøbsringen in Denemarken. Daarnaast heeft Zweegers Equipment distributierechten voor verschillende merken in Zweden. Met de toevoeging van AgWest breidt het bedrijf zijn netwerk uit naar Canada.

Auteur: Jacco van Erkelens

Lees ook: Gerrit van der Scheer: ‘Dealer moet goede boterham kunnen verdienen’

Gerrit van der Scheer (links, CEO van Zweegers Equipment Group) en Larry Moffatt, Senior Advisor van Toromont (waaronder AgWest valt), bezegelen de overname van AgWest met een handdruk. - Foto: Zweegers Equipment Group

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Kamps de Wild neemt De Vries Mechanisatie over

Kamps de Wild, onderdeel van Royal Reesink, heeft De Vries Mechanisatie in het Drentse Beilen overgenomen.
Afbeelding artikel

WN Kramer importeur van Farmtec-spitmachines

WN Kramer heeft vanaf 1 januari het importeurschap van Farmtec roterende spitmachines overgenomen van Farmstore.
Afbeelding artikel

Motorenfabrikant Deutz neemt Rolls-Royce Power Systems over

Motorenfabrikant Deutz heeft een overeenkomst gesloten met Rolls-Royce Power Systems voor overname van Daimler Truck-motoren tot 650 pk.
Beheer
WP Admin