Terug naar nieuwsoverzicht

Mechan Groep krijgt te maken met twee aandeelhouders

Gerrit van der Scheer (op de foto) en Frank Zweegers hebben een nieuw bedrijf opgericht: de Zweegers Equipment Group. Van der Scheer is CEO van Zweegers Equipment Group. - Foto: Michel Zoeter

Gerrit van der Scheer, voormalig CEO van Royal Reesink, heeft samen met Frank Zweegers de Zweegers Equipment Group opgestart. Mechan Groep, importeur van Agco-merken Fendt, Valtra, Massey Ferguson en Fella, heeft in de toekomst dus te maken met twee aandeelhouders.

Frank Zweegers is een kleinzoon van Piet Zweegers die in 1937 de PZ-fabriek in Geldrop (N.-Br.) stichtte. Die fabriek werd verkocht aan machinefabrikant Kuhn. Zweegers was meer dan 20 jaar de enige aandeelhouder van de Zweegers Beheer Group, een investeringsmaatschappij in vastgoed, landbouwproducten en technologie. Mechan Groep is een dochteronderneming van Zweegers Beheer Group, nu dus Zweegers Equipment Group.

Ambitieuze plannen

Sinds 8 mei hebben Van der Scheer en Zweegers een nieuw bedrijf: de Zweegers Equipment Group. Beide heren hebben ambitieuze plannen om het portfolio van machines in de landbouw, tuin en park, de bouw en de industrie flink uit te breiden met nieuw op te richten bedrijven in Europa en Noord-Amerika. De huidige omzet is ongeveer € 250 miljoen.

De leiding van Zweegers Equipment Group ligt in handen van Gerrit van der Scheer. Jarenlang was Van der Scheer betrokken bij Royal Reesink, onder meer importeur van Kamps de Wild en Reesink Agri. Onder zijn leiding groeide de omzet gestaag. In de zomer van 2021 vertrok Van der Scheer onverwachts bij Reesink, vanwege een verschil in toekomstvisie met investeerder Triton.

Ronald Ruesink, afkomstig van Royal Reesink, gaat eveneens deel uitmaken van de directie van Zweegers Equipment Group.

Van der Scheer was telefonisch niet bereikbaar voor een toelichting op het persbericht. In het persbericht zegt hij dat ‘eerlijk zaken doen voorop staat, gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen’. “Dat geldt voor onze relaties, klanten en zeker ook voor onze medewerkers. Daarbij wil de nieuwe groep zich ook richten op het actief ondersteunen van klanten om de CO2-voetafdruk van hun activiteiten te verkleinen.”

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Fusie strooierfabrikanten Bogballe en Bredal

De Deense strooierfabrikanten Bredal en Bogballe bundelen hun krachten en investeren samen in de ontwikkeling van kunstmeststrooiers.
Afbeelding artikel

Marc Jansen nieuwe CEO van Trioliet

Marc Jansen is vanaf 1 maart de nieuwe CEO van machinefabrikant Trioliet.
Afbeelding artikel

Klaas Jan Bijker nieuwe directeur van machinefabrikant Zuidberg

Klaas Jan Bijker is benoemd tot algemeen directeur van machinefabrikant Zuidberg in Ens (Fl.). Hij volgt Jeroen Zuidberg op.
Beheer
WP Admin