fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Fliegl introduceert RollHacke-lepeltjeswieder

Volgens machinefabrikant Fliegl behaalt de RollHacke-lepeltjeswieder een capaciteit tot 10 ha/u bij een rijsnelheid van 15 tot 20 km/u. - Foto's: Fliegl

De Duitse machinefabrikant Fliegl breidt zijn gamma mechanische onkruidbestrijdingsmachines uit met de RollHacke-lepeltjeswieder. De RollHacke heeft een werkbreedte van 6,5 meter.

De Duitse machinefabrikant Fliegl toonde eerder al de Striegel-wiedeg en Dexter-rijenschoffel. Met de RollHacke wordt het assortiment mechanische onkruidbestrijdingsmachines verder uitgebreid. De lepeltjeswieder heeft een werkbreedte van 6,5 meter. Volgens Fliegl kan een capaciteit behaald worden tot 10 hectare per uur bij een rijsnelheid van 15 tot 20 km/u.

Tekst gaat verder onder de foto

Naast het wieden van onkruiden kun je de RollHacke-lepeltjeswieder gebruiken om dichtgeslagen grond of korsten te breken.

Naast het wieden van onkruiden kun je de RollHacke-lepeltjeswieder gebruiken om dichtgeslagen grond of korsten te breken.

Oppervlakkige bodembewerking

De RollHack-lepeltjeswieder bestrijdt volvelds onkruid, maar breekt ook dichtgeslagen grond of korsten zodat gewassen kunnen kiemen. De oppervlakkige bewerking zorgt ervoor dat je alleen de bovenste bodemlaag bewerkt, waardoor extra zuurstof in de bodem terecht komt. Volgens Fliegl stoort de lepeltjeswieder dieper gewortelde gewassen niet. Die gewassen hebben juist baat bij extra zuurstof.

Auteur: Robin Looman


 

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Camera stuurt messen Photoheyler-rotorschoffel met precisie

Photoheyler-rotorschoffel - voorzien van 4 camera's - schoffelt onkruid in de rij. Dat kunnen er meer, maar de roterende messen maken...
Afbeelding artikel

Ondiep grond bewerken met betaalbare Herbimec-schoffelcultivator

Mechanisatiebedrijf Vomumatra levert de betaalbare Herbimec-schoffelcultivator voor ondiepe grondbewerking en zaaibedbereiding.
Afbeelding artikel

Agri Bio-Solutions komt met roterend wiedelement voor aardappelruggen

Agri Bio-Solutions in Groningen brengt de ABS Greenline Tornado op de markt. Dit roterende wiedelement is aan bestaande schoffelframes te bouwen.
Beheer
WP Admin