Terug naar nieuwsoverzicht

Fliegl stapt in mechanische onkruidbestrijding

Foto: Fliegl

Fliegl breidt zijn gamma aanbouwmachines verder uit met een wiedeg, de Striegel STR 610.

Primair is een wiedeg bedoeld voor mechanische onkruidbestrijding in de akkerbouw. Maar ook voor het beluchten van grasland worden ze wel ingezet.

Fliegl kiest voor een hydraulische instelling van de veerdruk op de tanden. Elke tand is afzonderlijk aan een spiraalveer gemonteerd en kan onafhankelijk bewegen. De werkbreedte is 6,10 meter, en opgeklapt in transport is de eg slechts 2,50 meter breed.

Zes rijen tanden

De machine wordt in het werk gesteund door zes luchtbanden die met een draadspindel in hoogte te verstellen zijn. De fabrikant monteert zes rijen tanden van 8 mm dikte. Via een mechanisch in te stellen aanslag bepaalt de gebruiker de maximaal in te stellen spanning op de tanden. De afstand tussen de tanden is 3 cm.

De Striegel STR 610 van Fliegl heeft een werkbreedte van 6,10 meter; opgeklapt in transport is de eg slechts 2,50 meter breed.

De Striegel STR 610 van Fliegl heeft een werkbreedte van 6,10 meter; opgeklapt in transport is de eg slechts 2,50 meter breed.

Zoals gebruikelijk bij alle Fliegl-werktuigen is ook de wiedeg vrijwel volledig gegalvaniseerd. Tot 28 februari van dit jaar is er een kortingsactie, en is de Striegl STR 610 te koop voor € 15.800 netto.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Garford Robocrop Spot Sprayer nauwkeuriger opslag te lijf

Voor selectieve chemische bestrijding van onkruiden en aardappelopslag ontwikkelde het Britse Garford een nieuwe versie van haar Robocrop Spot Sprayer. Die...
Afbeelding artikel

Homburg Holland importeert Zurn-onkruidmaaier

De Top Cut Collect van het Duitse Zurn is binnenkort te koop mij Homburg Holland in Stiens. Het is een maaibalk...
Afbeelding artikel

Veel zelf in te stellen op wiedeg APV

De ontwikkelingen bij wiedeggen staan niet stil, en er is steeds meer interesse in deze werktuigen. Zowel van biologische als van...
Beheer
WP Admin