Terug naar nieuwsoverzicht

Fliegl stapt in mechanische onkruidbestrijding

Foto: Fliegl

Fliegl breidt zijn gamma aanbouwmachines verder uit met een wiedeg, de Striegel STR 610.

Primair is een wiedeg bedoeld voor mechanische onkruidbestrijding in de akkerbouw. Maar ook voor het beluchten van grasland worden ze wel ingezet.

Fliegl kiest voor een hydraulische instelling van de veerdruk op de tanden. Elke tand is afzonderlijk aan een spiraalveer gemonteerd en kan onafhankelijk bewegen. De werkbreedte is 6,10 meter, en opgeklapt in transport is de eg slechts 2,50 meter breed.

Zes rijen tanden

De machine wordt in het werk gesteund door zes luchtbanden die met een draadspindel in hoogte te verstellen zijn. De fabrikant monteert zes rijen tanden van 8 mm dikte. Via een mechanisch in te stellen aanslag bepaalt de gebruiker de maximaal in te stellen spanning op de tanden. De afstand tussen de tanden is 3 cm.

De Striegel STR 610 van Fliegl heeft een werkbreedte van 6,10 meter; opgeklapt in transport is de eg slechts 2,50 meter breed.

De Striegel STR 610 van Fliegl heeft een werkbreedte van 6,10 meter; opgeklapt in transport is de eg slechts 2,50 meter breed.

Zoals gebruikelijk bij alle Fliegl-werktuigen is ook de wiedeg vrijwel volledig gegalvaniseerd. Tot 28 februari van dit jaar is er een kortingsactie, en is de Striegl STR 610 te koop voor € 15.800 netto.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Lemken toont prototype wiedeg op Sima 2022

Lemken toont op vakbeurs Sima 2022 in Parijs een prototype wiedeg met hydraulische cilinders voor een constante tanddruk.
Afbeelding artikel

Zasso en Agxtend presenteren elektrisch wiedsysteem voor rijgewassen

Zasso en Agxtend presenteren hun elektrische wiedsysteem voor rijgewassen, het XPower XPR-concept, voor het eerst in het veld.
Afbeelding artikel

Elektrisch wiedsysteem Volta: betere onkruidbestrijding, lager energieverbruik

De Rootwave Volta-technologie is compatibel met groene energiebronnen, zelfrijdende autonome systemen en koolstofvrije brandstoffen.
Beheer
WP Admin