fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Fliegl stapt in mechanische onkruidbestrijding

Foto: Fliegl

Fliegl breidt zijn gamma aanbouwmachines verder uit met een wiedeg, de Striegel STR 610.

Primair is een wiedeg bedoeld voor mechanische onkruidbestrijding in de akkerbouw. Maar ook voor het beluchten van grasland worden ze wel ingezet.

Fliegl kiest voor een hydraulische instelling van de veerdruk op de tanden. Elke tand is afzonderlijk aan een spiraalveer gemonteerd en kan onafhankelijk bewegen. De werkbreedte is 6,10 meter, en opgeklapt in transport is de eg slechts 2,50 meter breed.

Zes rijen tanden

De machine wordt in het werk gesteund door zes luchtbanden die met een draadspindel in hoogte te verstellen zijn. De fabrikant monteert zes rijen tanden van 8 mm dikte. Via een mechanisch in te stellen aanslag bepaalt de gebruiker de maximaal in te stellen spanning op de tanden. De afstand tussen de tanden is 3 cm.

De Striegel STR 610 van Fliegl heeft een werkbreedte van 6,10 meter; opgeklapt in transport is de eg slechts 2,50 meter breed.

De Striegel STR 610 van Fliegl heeft een werkbreedte van 6,10 meter; opgeklapt in transport is de eg slechts 2,50 meter breed.

Zoals gebruikelijk bij alle Fliegl-werktuigen is ook de wiedeg vrijwel volledig gegalvaniseerd. Tot 28 februari van dit jaar is er een kortingsactie, en is de Striegl STR 610 te koop voor € 15.800 netto.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Agro Techniek is terug met wiedeg met excentrische aandrijving

Agro Techniek laat op de Mechanisatietentoonstelling Bollenstreek (SMTB) een wiedeg zien die het bedrijf opnieuw in productie neemt.
Afbeelding artikel

Zocon bouwt 15 meter brede precisiewiedeg

De 15 meter brede precisiewiedeg van Zocon heeft een tandafstand van 2,2 cm en pakt al in een vroeg stadium onkruid...
Afbeelding artikel

Continental gaat onkruid te lijf met hogedrukstraal kokend water

Continental levert niet alleen banden maar ook oplossingen voor precisielandbouw, zoals met kokend water onkruid verwijderen.
Beheer
WP Admin